Afbeelding

Molen in schijnwerpers houdt kerstmarkt voor aanschaf buil

Algemeen 182 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - De buurtjes van Kortenoord - café Rustwat, theeschenkerij De Korenaer en Molen Winstlust - houden zaterdag 15 december een kerstmarkt. De opbrengst is deels bestemd voor een buil voor de molen die onlangs de tweemiljoenste omwenteling vierde.

Het is de vierde keer dat rondom de molen aan Kortenoord 1-3 een kerstmarkt wordt gehouden, waarbij snert, glühwein, warme chocomel en andere drankjes rijkelijk zullen vloeien en kerstartikelen aan de man zullen worden gebracht. Alles voor het goede doel.

In het dagcentrum en de theeschenkerij worden 'kunstobjecten' aan de man gebracht en kunnen bezoekers genieten van thee en koffie met verse lekkernijen van de bakkerij van de Korenaer. Op de parkeerplaats van het café staan diverse kramen en loopt de kerstman rond, die zich met plezier leent voor een fotosessie.

De, eveneens fotogenieke, molen staat bij het vallen van de avond in de schijnwerpers en is tijdens de kerstmarkt te bezoeken. Ervaren gidsen vertellen over het monument, het ambacht, de geschiedenis en de omgeving. Ook de samenwerking tussen de Zevenhuizense Hennnipgaarde, molen en ASVZ wordt tijdens een molentour nader belicht.

Molen Windlust zamelt geld in om zijn uitrusting uit te breiden met een buil, een gereedschap dat graan verwerkt tot zemelen, gries en bloem.

Diverse verenigingen geven acte de présence met een loterij of rad van fortuin om hun kas te spekken.

De markt wordt gehouden van 14.00 tot ongeveer 19.00 uur. Parkeren kan in de straten van industrieterrein de Vijf Boeken. Ook de parkeerplaats van Hazebroek en Tamerus is voor deze gelegenheid open. Beneden aan de dijk is een speciale fietsparkeerplaats.