Logo hartvanzuidplas.nl

NTTC terug in de tijd met houten-planktoernooi

  •   16 keer gelezen

TAFELENNIS
Nieuwerkerk aan den IJssel – Tafeltennisvereniging NTTC houdt donderdag 17 januari het jaarlijkse 'Houten Plank'-toernooi. Alle deelnemers spelen met batjes zonder rubber.

Er komt sowieso een nieuwe kampioen, want Ben Hofhuis, die de afgelopen jaren de dienst uitmaakte, is op het toernooi niet van de partij. "We spelen met dezelfde batjes als in de jaren vijftig, zestig. Met effect spelen is er niet bij", zegt Hans Stapels, die onlangs clubkampioen 'gewone' stijl werd. Voor Stapels was dat zijn veertiende clubtitel in de 22 jaar dat hij voor de Nieuwerkerkse club speelt. In de finale versloeg hij Zoran Sovic met 3-0. Het was de verwachte uitkomst van de verwachte finale.

Stapels speelt dit seizoen in de hoofdklasse voor Taveri uit Ridderkerk. "Ik ben aan mijn stand verplicht om te winnen."

In het Houten Planken toernooi is nooit sprake geweest van een Stapels-suprematie. Van de tien edities won hij er slechts één. "Als aanvaller ben ik in het nadeel, maar ik maak zeker meer kans nu Ben er niet meer bij is."

Meer berichten