Logo hartvanzuidplas.nl

Buitenlandse toptrainers aan de slag met Rolling '90

  •   277 keer gelezen

Moerkapelle – Naast oude nummers - waarmee eerder dit jaar lof werd geoogst op de EK - waren vorige week ook nieuwe nummers te zien, waarmee Rolling '90 in het nieuwe seizoen weer hoge ogen hoopt te gooien. De eindejaarsvoorstelling van de Moerkapelse club, in de hal in dorpshuis Op Moer, kreeg het concept 'Studio Zuidplas' mee: de kunstrolschaatswereld gezien door de ogen van een regionaal (sport)nieuwsmedium.

De voorstelling werd aangegrepen om diegenen die veel voor de club betekenen in het zonnetje te zetten: sponsoren, de creatieve geesten in de club zoals de kostuumnaaisters, en Eline de Gruijter en Kelly Stekelenburg die al 12,5 jaar bij Rolling '90 rijden.
Voormalig landskampioen Iris Dijkema was dit keer, vanwege operaties aan haar voeten, te vinden achter de schermen waar ze samenwerkte met de vaste crew voor geluid, licht en techniek, en ze de presentatoren ondersteunde. Zij beëindigt haar carrière wellicht na dit seizoen.
Jong talent staat al in de rij. Anne-Lin Polder en Dylani Smit laten in het nieuwe jaar zowel op de NK's als internationaal naast vaste coryfeeën Nicky Boer, Daphne Stormbroek, Kelly Stekelenburg en Stephanie Hathie hun passen en techniek aan de jury's zien. Anne-Lin Polder: "Ik ben dit seizoen sterk teruggekomen van een blessure en hoop komend jaar op de World Roller Games in Barcelona te kunnen schitteren."

NK Showrijden
Om de kansen op internationaal succes voor Nederland te vergroten, gaat Rolling'90 met een aantal andere clubs toptrainers uit het buitenland uitnodigen. Ciska Dijkema: "Zo kunnen we er allemaal van leren. De technieken verbeteren, maar ook op het gebied van choreografie nieuwe inspiratie opdoen."

Een voorproefje op het nieuwe seizoen is te zien tijdens het NK Showrijden op 27 januari in Zwolle. Meer info over de Wintershow 'Studio Zuidplas' en het sportaanbod van Rolling'90 Moerkapelle – dat ook trainingen faciliteert aan een jong rollerhockeyteam dat op zoek is naar een keeper – is te vinden op de Facebookpagina en de website van de club. (Bron: GymPOWER)

Meer berichten