Logo hartvanzuidplas.nl
Een moeder in Zevenhuizen heeft een slimme oplossing gevonden voor het vervoer van kerstbomen naar de parkeerplaats bij dorpshuis Swanla.
Een moeder in Zevenhuizen heeft een slimme oplossing gevonden voor het vervoer van kerstbomen naar de parkeerplaats bij dorpshuis Swanla. (Foto: Jolanda Bakker)

Ruim 2000 euro uitgekeerd aan kerstboombrengers

  •   98 keer gelezen

Zuidplas - Een kleine 500 kerstbomen méér dan vorig jaar zijn woensdag 9 januari ingeleverd bij de tien inzamelpunten van de gemeente. In totaal werden er 4116 aangeboden, tegen 3645 in 2018. Elke ingeleverde boom leverde de brenger 50 eurocent op.

De grootste groei werd gerealiseerd in Nieuwerkerk aan den IJssel, waar 270 bomen meer werden ingeleverd dan vorig jaar. In Moerkapelle vonden 110 bomen meer dan vorig jaar via de inzamelactie hun weg naar de versnipperaar, en in Moordrecht bijna 100 meer.
In Oud Verlaat is het aantal ingezamelde bomen sinds 2015 gekelderd. Vorig jaar was er sprake van een opleving, toen de opbrengst van 8 naar 32 exemplaren ging. Dit jaar kreeg de gemeente er slechts 19 aangeboden.
Met 562 bomen was de opbrengst in Zevenhuizen vergelijkbaar met die van voorgaande jaren.

Meer berichten