Logo hartvanzuidplas.nl

Kats trekt kwalificatie 'minkukels' niet terug

  •   549 keer gelezen

Zuidplas - Oud-burgemeester Gert-Jan Kats -  die sinds 10 januari burgemeester van Veenendaal is -  neemt zijn tweet van 1 januari waarin hij vuurwerkgooiende Moerkapelse jongeren 'minkukels' noemt, niet terug. Dat staat in de beantwoording van vragen die de fractie van SP erover had gesteld.

Volgens raadslid Serena Rodenburg voelden verschillende Moerkapellenaren zich door de uitspraak van de burgemeester over één kam geschoren en beledigd.

Het college zegt er nu over: 'De burgemeester heeft in zijn tweet op Twitter de jongeren aangesproken die zwaar illegaal vuurwerk en lege flessen hebben gegooid naar hulpverleners tijdens de uitoefening van hun taken. Het gedrag van deze jongeren is verwerpelijk. Van hulpdiensten blijf je af.'

Bij het illegale vreugdevuur in de nieuwjaarsnacht op de hoek Herenweg/Akkerweg zouden de vlammen volgens het college tot wel vier meter hoog zijn geweest. Kats riep de hulp van de in Leiden gestationeerde ME in, volgens het college om ervoor te zorgen dat de in hun werk gehinderde politie en brandweer hun werk konden doen. Het college ontkent dat de ME al in de omgeving paraat stond, zoals de SP suggereerde.

Meer berichten