Laurens Sluiter, vorig jaar nog goed voor veertien treffers, versterkt de elf van Moerkapelle niet meer. (archieffoto)
Laurens Sluiter, vorig jaar nog goed voor veertien treffers, versterkt de elf van Moerkapelle niet meer. (archieffoto)

Martijn Peters en Moerkapelle langer door

Algemeen 216 keer gelezen

VOETBAL
Moerkapelle - Martijn Peters is ook volgend seizoen trainer van de selectie van VV Moerkapelle. Club en trainer hebben hun samenwerking, die tot de zomer van 2019 liep, met een jaar verlengd.

Peters (39) volgde vorig jaar zomer John de Vries op als trainer op sportpark De Wilde Veenen. "We zijn tevreden over de ontwikkeling van het eerste elftal, maar ook over de eenheid binnen de selectie", verklaart Moerkapelle-voorzitter Martien Zijderhand de contractverlenging. "Er is een positieve ontwikkeling gaande en dat wordt onderstreept door nog een seizoen met elkaar door te gaan."

Peters, die eerder trainer was van het tweede elftal van Be Fair in zijn woonplaats Waddinxveen, is blij dat hij zijn werk in Moerkapelle kan voortzetten. "Het eerste elftal had een nieuwe en frisse start nodig. Door de matige resultaten had de motivatie een behoorlijke knauw gekregen. Aan het begin van het seizoen hebben we drie doelstellingen geformuleerd: meer punten dan vorig jaar, minder doelpunten tegen en meer doelpunten voor. Bij twee van de drie doelen liggen we voor. We hebben nu al dertien punten, tegen zestien het hele vorig seizoen. Het aantal tegentreffers is een stuk lager. Het aantal doelpunten voor is gelijk gebleven, met daarbij wel de kanttekening dat topscorer Laurens Sluiter, die goed was voor veertien doelpunten, is gestopt."

Peters voerde dit seizoen ook wat wijzigingen door. Zo hebben Frank van de Bas en Timon van Dam, vorig seizoen in het tweede, zich vast in de basis gespeeld. Ook jeugdspeler Thom van den Berg drong door tot de eerste elf. "De periode voor de kerst was moeizaam, maar dat kwam vooral ook doordat we nogal wat blessures hadden. De selectie is te smal om het gemis van vier, vijf basiskrachten op de vangen."
Peters zet met Moerkapelle voor de tweede competitiehelft in op de 'onderkant van het linkerrijtje'. "Rond plaats zeven, acht, negen van het klassement."

"Het zou wel lekker zijn als we zaterdag meteen van Kamerik kunnen winnen. Dan hebben we precies op de helft van de competitie het puntenaantal van vorig seizoen geëvenaard."

Peters moet voor het eerste thuisduel van 2019 echter puzzelen. Hij mist Arco Verweij, Thom van den Berg, Remon de Bruin (allen geblesseerd), Jarno van Dommele (afwezig) en Pieter Verweij (geschorst).
Afgelopen weekeinde hield Moerkapelle een 'teambuildingsweekend' in het Brabantse Overloon. "We hebben niet getraind, wel andere dingen samen gedaan, zoals een footgolftoernooi en een voetbalquiz."