Glen de Vries vindt dat er écht iets moet gebeuren bij IJsselvogels.
Glen de Vries vindt dat er écht iets moet gebeuren bij IJsselvogels.

Glenn de Vries gaat ingrijpen bij IJsselvogels

Algemeen 638 keer gelezen

KORFBAL
Moordrecht – IJsselvogels zit zwaar in de nesten. De Moordrechtenaren leden zaterdag bij het nog puntloze GKV in Den Haag de derde nederlaag in de zaalcompetitie (22-19), waardoor zij afzakten naar de zevende plaats in het klassement. "De realiteit is dat we een degradatiekandidaat zijn", oordeelde trainer Glenn de Vries.

De Haagse oefenmeester sprak na afloop van een beschamende vertoning van zijn ploeg. "We doen niet wat we kunnen", baalde hij. "Op de training zie ik vaak de meest fantastische dingen, in wedstrijden laten we nog niet eens de helft zien van wat we kunnen. We modderen maar wat aan."
Volgens De Vries zijn zijn spelers te veel met zichzelf en te weinig met elkaar bezig. "De samenwerking is gewoon onder de maat. We kijken niet 360 graden om ons heen, maar 90." Tegen GKV kwam daar nog eens bij dat IJsselvogels zich in de openingsfase liet overrompelen: 4-0. Na een 12-8 ruststand kwamen de gasten na tien minuten in de tweede helft op twee, maar van een geslaagde inhaalrace kwam het daarna niet meer. "De spelers van GKV waren gedreven, die wilden koste wat het kost winnen. We herbergen zeker wel kwaliteit, maar laten dat in de wedstrijd niet uit de verf komen. Het is tijd voor ingrijpen."

De Vries kondigde direct na het verloren duel aanpassingen aan. "In tactiek en ja, ook met de koppies in het veld. Er moet echt wat gebeuren. Niet dat alles slecht of onvoldoende was", wilde hij een uitzondering maken voor bijvoorbeeld Christiaan Verwoerdt. "Chris was goed en is dat eigenlijk al een tijdje. Maar hij kan het niet alleen. We moeten op zoek naar een model waarbij niet alleen hij, maar ook andere spelers kunnen renderen. Ondertussen moeten we beseffen dat we nu tegen degradatie vechten en niet voor promotie spelen. Dat had niemand misschien verwacht aan het begin van de zaalcompetitie, maar is wel de bikkelharde realiteit."