Raymond (links) en Michel Kreder rijden samen de Zesdaagse van Kopenhagen. (foto: pr)
Raymond (links) en Michel Kreder rijden samen de Zesdaagse van Kopenhagen. (foto: pr)

Michel Kreder zoekt avontuur in Azië

Sport 304 keer gelezen

WIELRENNEN
Zevenhuizen – Michel Kreder vervolgt zijn loopbaan als profwielrenner in Azië. De 31-jarige Zevenhuizenaar heeft in de Chinese continentale ploeg Ningxia Sports Lottery-Livall een nieuwe werkgever gevonden.

Met de transfer naar de Aziatische ploeg volgt hij het spoor van broer Raymond die eerder al voor een Japanse formatie, UKYO, aan de slag ging. "We hebben hetzelfde management", zegt Kreder. "Op die manier zijn ook de contacten met de Chinese ploeg tot stand gekomen."

Kreder reed de afgelopen seizoenen voor het Ierse Aqua Blue Sport, maar die ploeg trok na vorig seizoen de stekker eruit. "Er zijn meer Pro-Continentale ploegen gestopt. Daardoor kwamen opeens veel renners op straat te staan. Niet alle renners zijn erin geslaagd om een nieuwe ploeg te vinden, ik gelukkig wel. Ik vind het fantastisch om profwielrenner te zijn. Ik vond mezelf te jong om al te stoppen, ik wil nog zeker vier, vijf jaar door."

Omdat hij het afgelopen seizoen de nodige UCI-punten haalde, was Kreder een interessant doelwit voor zijn nieuwe werkgever in China. "Het heeft zeker meegespeeld dat Tim Ariesen al bij Ningxia fietste", reageert hij. "Het is niet zo dat ik naar China verhuis – ik blijf gewoon wonen en trainen in Zevenhuizen – maar ik moet wel regelmatig mijn wedstrijden rijden in Azië."

Etappekoersen in Azië
In totaal gaat het om vijf etappekoersen. "Koersen van een week. De voorbereiding ervan zal anders zijn dan voor een wedstrijd in Europa. De weersomstandigheden zijn anders, maar je hebt ook te maken met tijdverschil en reizen. Eind maart is de eerste wedstrijd, de Ronde van Langkawi in Maleisië. De volgende wedstrijd is dan pas weer in juli, vervolgens zijn er nog etappekoersen in september, oktober en november."

Tussendoor heeft Kreder tijd en ruimte om voor zijn club Trias uit Den Haag wedstrijden te rijden. "Ik mag niet alles meedoen, maar sommige wedstrijden wel. De Ronde van Zuid-Holland staat zeker op mijn lijstje. In de 23 jaar dat ik lid ben van Trias heb ik Zuid-Holland nog nooit gereden. Dit jaar gaat de ronde bijna langs mijn achtertuin, want hij komt door Moerkapelle."

Zesdaagse Kopenhagen
Maar eerst doet Kreder met broer Raymond nog mee aan de Zesdaagse van Kopenhagen. "Daar zijn we nu voor in voorbereiding. We zijn de laatste jaren voor Rotterdam jammer genoeg niet meer uitgenodigd, maar dit is een mooie kans om ons weer te laten zien."