Koen Collée was de grote man tegen Avanti.
Koen Collée was de grote man tegen Avanti.

CKV Nieuwerkerk ziet brood in gezamenlijke toekomst

Sport 479 keer gelezen

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Het was afgelopen week een uniek en sterk signaal tegelijk: spelers en staf van CKV Nieuwerkerk die de toekomst met elkaar verbonden. Tot en met het seizoen 2019/2020 gaat het project door.

Stapje voor stapje groeien, heet het. Groeien naar het niveau van de top 4 in de hoofdklasse. Zaterdag, een paar dagen nadat spelers en technische staf hadden aangegeven dat zij ook volgend seizoen bij Nieuwerkerk actief zijn, volgde een prestatie van formaat. In Pijnacker werd Avanti met 17-26 geklopt. De doelpunten waren vooral in de beginfase duur. Na een kwartier was er nog maar drie keer gescoord, één keer door Avanti en twee keer door Nieuwerkerk. De bezoekers vonden in de laatste tien minuten voor rust wat gemakkelijker de korf. Na de pauze was Nieuwerkerk heer en meester. De ploeg van trainers Leon Simons en Jan van Essen liet zien waarom er binnen de eigen gelederen zo veel vertrouwen is dat er volgend seizoen serieus meegestreden kan worden voor een plaats in de play-offs voor de hoofdklasse.

Met zeven veldtreffers was Koen Collée, één van de vele Nieuwerkerk-talenten voor wie de topclubs in de rij staan, de man van de wedstrijd.