Logo hartvanzuidplas.nl
De deelnemers aan het dameskampioenschap.
De deelnemers aan het dameskampioenschap.

Eerste Ladies Libre Championship voor Bulsink en Elie

  •   154 keer gelezen

BILJARTEN
Moordrecht – Anne Claire Bulsink en Anouschka Elie hebben de eerste editie van het Ladies Libre Championship van biljartvereniging Fisherman's Friends op hun naam geschreven. Zij versloegen in de finale Daniëlle van Uunen en Karin Dol.

Volgens de algemene opinie is biljarten een mannensport. Bij biljartvereniging Fisherman's Friends denken ze daar anders over. Na een succesvol onderling koppeltoernooi driebanden in november voor mannelijke leden eisten de dames een soortgelijk eigen toernooi op.

Zaterdag vond in café 't Loze Vissertje, thuishaven van de biljarters, het eerste Ladies Libre Championship plaats. Zes koppels streden voor het kampioenschap. Na een enerverend toernooi plaatsten de koppels Daniëlle van Uunen/Karin Dol, Herma Timmer/Wendy Boon, Colinda Peerdeman/Heleen de Jong en Anne Claire Bulsink/Anouschka Elie zich voor de halve finales. In twee spannende partijen veroverden Bulsink en Elie en Van Uunen en Dol een finaleplek. In een zinderende wedstrijd wisten Bulsink en Elie pas na verlenging de eerste Ladies Libre Championship op hun naam te schrijven. Derde werden Heleen de Jong en Colinda Peerdeman. De poedelprijs ging naar Otterspeer/Van der Kroef.

Meer berichten