Afbeelding
Foto: Pixabay

Middelbare scholen gaan afval scheiden

Algemeen 250 keer gelezen

Zuidplas - Het plan van het college om bij alle basisscholen in Zuidplas gescheiden afvalinzameling mogelijk te maken, wordt uitgebreid. Op verzoek van de raad worden de middelbare scholen in het project meegenomen.

"Het is heel belangrijk dat wij kinderen zo jong mogelijk laten wennen aan het gescheiden inzamelen van afval", zei Tinet de Jonge (CDA), die namens haar fractie, die van de VVD en die van PvdA/GroenLinks de motie indiende tijdens de gemeenteraadsvergadering van 22 januari. "Het voortgezet onderwijs kan wat ons betreft gelijk worden meegenomen in het traject."

Het college wil in 2020 de hoeveelheid restafval teruggebracht hebben tot 75 kilogram per persoon. "We zijn aardig op weg, maar in 2017 was het nog 116 kilogram. Dit helpt ook weer om een stukje duurzamer te worden", aldus Giel Dubbeld (VVD).

"We zien veel in dit project met educatieprogramma's op scholen in combinatie met gescheiden afvalinzameling", zei wethouder Jan Willem Schuurman. "Het zal de bewustwording bij de jeugd om afval te scheiden verder versterken. Het draagt bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente. De scholen juichen het toe en steunen het ook. Lessen rond afval scheiden en voorkomen van zwerfafval zullen sterker overkomen wanneer op de school, net als thuis, ook daadwerkelijk het afval gescheiden kan worden. Jong geleerd is oud gedaan."