Logo hartvanzuidplas.nl
Foto:

'Blauwhelmen' bijna op eigen benen

  •   41 keer gelezen

Moordrecht - Voor alle huurders en kopers van appartementen in complex De Rank aan de Moordrechtse ringvaart was er donderdag bij het bereiken van het hoogste punt een helm; een gele voor de kopers, een blauwe voor de huurders. Vooral voor de laatste groep - jongvolwassenen met een zorgvraag én hun ouders - zijn het spannende tijden.

Alleen wonen, voor jezelf zorgen, je huis schoonhouden. De negentien jongvolwassenen die vanaf de zomer hun appartementen betrekken, doen het straks allemaal voor het eerst. "Voor al die kinderen is het spannend", zegt moeder Carla Schalk. "Maar voor ons ook, want wij gaan de zorg uit handen geven."
Nu is het volgens haar zaak om zoon Danny (21), die een appartement krijgt op de eerste etage, de komende maanden goed voor te bereiden op zijn nieuwe, bijna zelfstandige leven. "In het complex is wel 24 uur per dag zorg aanwezig", zegt vader Bert. "Die hebben we met de pgb's van onze kinderen ingekocht." En gelukkig is er straks voldoende reuring om hem heen, verwacht zijn moeder. "Danny's appartement ligt tegenover een van de twee gemeenschappelijke ruimtes."

In de toekomstige gezamenlijke entree van de huurappartementen - in de rechtervleugel van het gebouw - poseerden de negentien donderdag even voor een foto, voordat ze een rondleiding door het gebouw kregen. In de linkervleugel bekeken de vijftien kopers intussen hun nieuwe onroerend goed.

Idee
Voor de bouw van het pand heeft een groep ouders van jongeren met een beperking - verenigd in de stichting Ouderinitiatief De Zuidplas - zich zo'n zes jaar lang hard gemaakt onder het motto 'Normaal waar het kan, bijzonder waar nodig'. "Voor deze ouders is het extra belangrijk te weten dat wonen en zorg voor de kinderen goed geregeld zijn op het moment dat zij daar zelf niet meer in kunnen voorzien", aldus een woordvoerder van woningcorporatie Woonpartners, die de appartementen aan het Ouderinitiatief verhuurt.
Wethouder zorg Daan de Haas vatte even daarvoor heel kort het bijzondere nieuwbouwproject samen: "Er was een idee, en nu staan we in het idee. Maak er een heel mooi huis van."


Meer berichten