Logo hartvanzuidplas.nl

DHC-uit nieuw dieptepunt Groeneweg

  •   90 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen – De uitwedstrijd in Delft tegen voormalig amateurgrootmacht DHC vormde voor Groeneweg een nieuw dieptepunt van dit desastreus verlopen seizoen. De Zevenhuizenaren verloren niet alleen met 7-0, de ploeg van trainer René van Beek beëindigde het duel ook nog eens met negen man.

In het stadion van DHC waren amper drie minuten gespeeld of de bal lag al achter Rocco van Es (1-0). De keeper van zaterdag 2, die ondanks zeven tegentreffer een goede indruk maakte, verving Niels Heikoop die voor werk naar Engeland is en dit seizoen niet meer beschikbaar is voor Groeneweg.

Na de vroege tegengoal herpakten de gasten zich nog redelijk, maar toen DHC op 2-0 was gekomen, voltrok zich een rood drama. Eerst kreeg Coen Hoogeveen een rode kaart voor een overtreding op een doorgebroken speler, nog geen tien minuten later kreeg Joey Grootscholten het rood voorgehouden. "Over die rode kaart van Coen kun je nog discussiëren", zei Jos-Pieter Hordijk, die zijn come-back maakte in de basis. "Het had ook geel kunnen zijn, rood was zwaar gestraft." Over de rode kaart van aanvaller Grootscholten was iedereen het eens: onhandig en niet slim. Hij ging in de zestien met gestrekt been in op een verdediger van DHC.

Groeneweg stond vervolgens voor een onmogelijke opgave: 2-0 achter en twee man minder. "We hebben in de rust de koppen bij elkaar gestoken. We wilden de schade zo klein mogelijk houden en hebben afgesproken met zijn negenen te gaan verdedigen voor onze eigen goal", aldus Hordijk. "Dat ging in de eerste twintig minuten best goed, totdat de 3-0 viel. Daarna was het echt een schiettent."

Op de inktzwarte zondag in Delft was er naast de terugkeer van Hordijk een tweede lichtpuntje te ontdekken aan Zevenhuizense kant. Centrale verdediger Rick Willemsen viel in de tweede helft in, nadat hij lang aan zijn lies geblesseerd was. "Het zou fijn zijn als we de ploeg weer eens compleet krijgen", reageerde Hordijk. "Maar door die rode kaarten van vandaag zal dat ook de komende weken niet gebeuren. Die spelers zullen geschorst worden. Het blijft daardoor aanmodderen."
(Erik van Leeuwen)

Meer berichten