Logo hartvanzuidplas.nl
Ron Luijten.
Ron Luijten.

Bijna fitte selectie dwingt Luijten tot keuzes

  •   89 keer gelezen

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – De titelstrijd in de vierde klasse F is na afgelopen weekeinde een aangelegenheid van twee clubs: Bergambacht, dat met 2-1 won van afhaker CKC, en Nieuwerkerk, dat thuis een regelmatige zege boekte ten koste van Zestienhoven: 3-0.

Ron Luijten voelt dat bijna iedereen in zijn selectie fit is en daardoor is hij gedwongen keuzes te maken. "Voor geen speler is het leuk als hij niet speelt en ik heb dan ook begrip voor die teleurstelling. Voor mij als trainer is het wél een ideale situatie. Ik kan per wedstrijd mijn sterkste elf kiezen." Hoe snel er verandering in de situatie kan komen bleek tegen Zestienhoven. Al na twaalf minuten meldde Daniël da Cruz zich aan de lijn dat hij vanwege een blessure niet verder kon spelen. In de loop van de wedstrijd kregen ook andere spelers last van pijntjes. "Dan is het fijn zo'n brede bank te hebben", zei Luijten.
Over de tweede helft was Luijten minder te spreken dan over de eerste 45 minuten. "De eerste helft was uitstekend. Goede combinaties. De twee goals kwamen ook voort uit goed combinatiespel." Remco Langerveld opende de score, 2-0 werd het door een eigen doelpunt van een Zestienhoven-verdediger die een voorzet van Stefan Jeroense in zijn eigen doel gleed. Luijten: "Die bal had er sowieso ingegaan, want achter hem stonden twee spelers van ons te wachten om het laatste tikje te geven." Over de situatie bovenaan de ranglijst zei Luijten: Overzichtelijk. Het gaat tussen ons en Bergambacht. De ploeg met de langste adem wordt kampioen."

Meer berichten