Afbeelding

Moordrecht heeft drive, maar geen punten

Algemeen 167 keer gelezen

VOETBAL
Moordrecht – De gehoopte ommekeer kwam er voor Moordrecht niet in Bodegraven. De bezoekers speelden met genoeg bezieling, maar dat was onvoldoende voor het eerste goede resultaat in vier wedstrijden (2-1).

Trainer Dennis de Jong haalde ruim twee weken geleden uit naar zijn spelers die hij gebrek aan wedstrijd- en trainingsinzet verweet. Zaterdag kon hij de conclusie trekken dat zijn boodschap was aangekomen. "Op de inzet was niets aan te merken. De drive was er. Het was jammer van het resultaat." Moordrecht had verwacht op kunstgras te spelen maar dat veld bleek vol sneeuw te liggen. "We moesten dus op gras en dat was maar net goed. Zeker op het einde van de wedstrijd was het lastig te bespelen." Dat was uitgerekend in de fase waarin zijn ploeg nog probeerde de gelijkmaker op het bord te krijgen. In de spannende slotfase werd Moordrecht een strafschop onthouden toen Appie Kaissy aan de zijkant van het strafschopgebied onderuit werd gehaald. "Volgens ons was de overtreding erbinnen, maar de scheidsrechter besliste anders", aldus De Jong, die zijn ploeg in de eerste minuut op voorsprong zag komen. Diego Sohaleit, vervanger van de geschorste Mustafa Massaoudi, reageerde attent op een mooie pass vanuit het achterveld (0-1). Een fout van invalkeeper Jeroen Muilwijk, die de bal in de voeten van een aanvaller schoot, bracht Bodegraven snel langszij. Vijf minuten na de pauze werd het 2-1 voor de thuisploeg. "Dat was een domper, maar daarna hebben we alleen maar op de helft van Bodegraven gespeeld. We kwamen in de aanval een teen tekort, of de aanname was verkeerd. Die gelijkmaker hadden we zeker verdiend."