Logo hartvanzuidplas.nl
Ondanks de nederlaag blijft Glenn de Vries optimistisch. "We zijn juist goed bezig."
Ondanks de nederlaag blijft Glenn de Vries optimistisch. "We zijn juist goed bezig."

Vijf voor twaalf voor IJsselvogels

  •   48 keer gelezen

KORFBAL
Moordrecht - Voor IJsselvogels is het na de thuisnederlaag tegen Atlantis (15-20) vijf voor twaalf. Degradatie naar de derde klasse dreigt. Trainer Glenn de Vries weigert echter paniekvoetbal te spelen. "We zijn juist goed bezig."

Vier punten heeft IJsselvogels nog maar. Op diezelfde score staan Reeuwijk en GKV uit Den Haag. Er zijn trainers die in die situatie geen hap meer door de keel krijgen en in de stress schieten. Glenn de Vries bleek zaterdag na de nederlaag tegen Atlantis echter koel. "Er is ook helemaal geen reden om de noodklok te luiden", zei hij. "Als we nou slecht spelen, dan had ik me zorgen gemaakt. Dat doen we dus niet. Het veldspel is goed, het aantal kansen dat we creëren ook. Het aantal tegendoelpunten uit statistische momenten was maar twee. Dat was ook positief."
Dat IJsselvogels zelf veel van de kansen onbenut laat is niet iets van vandaag of gisteren, stipte De Vries ook aan. "We hebben een probleem met het schot. Dat is voor mij een gegeven en geen probleem. We werken er keihard aan, maar het verbeteren van je schot kost tijd. Het is niet even met een toverstokje zwaaien en je hebt het."

"Iedereen in het team doet zijn stinkende best. Het veldspel is ok, maar soms zijn er spelers die niet scoren."
Zaterdag gold dat voor twee spitsen van IJsselvogels, Mike Admiraal en Eva Haasbroek. Spelers, die volgens De Vries goed moeten zijn voor een handvol treffers per wedstrijd. "Vandaag hadden ze er nul. Mike heb ik gewisseld voor Peter Berlijn, bij de dames heb ik die mogelijkheden niet."
Hij begrijpt dat er bij IJsselvogels angst is voor degradatie naar de derde klasse. Spelen op dat niveau zou als afgang worden gezien. "We hoeven ons geen zorgen te maken. Als we én GKV én Reeuwijk onder ons houden handhaven we ons."
Hij introduceerde een nieuw woord: ranglijstjournalistiek. "We zijn heus Ajax niet. Dat was na de winterstop ineens alles kwijt van de eerste competitiehelft. We hebben ons goede spel, nu alleen de punten nog."

Meer berichten