Babette Blok maakte de 1-1 voor Nieuwerkerk. (archieffoto)

CKV Nieuwerkerk laat zich ringeloren door Groen Geel

Algemeen 499 keer gelezen

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – CKV Nieuwerkerk leed zaterdag een gevoelige nederlaag in de topper met Groen Geel. In Wormerveer werd het 27-16 voor de thuisploeg.

Door de nederlaag werd CKV door Groen Geel gepasseerd op de ranglijst, maar de ploeg van trainer Leon Simons is wel nog steeds derde in de hoofdklasse. Zaterdag krijgt Nieuwerkerk tegen SDO een nieuwe kans zich alvast in veiligheid te spelen op het op één na hoogste niveau. In Wormerveer ging het sterrenensemble van Groen Geel ontketend van start. Nieuwerkerk was overdonderd, kwam weliswaar via Babette Blok en Dani Hoogendoorn nog wel twee keer gelijk, maar moest al snel toezien hoe de thuisclub met hoogstaand korfbal wegliep. Groen Geel gaf veel verdedigende druk en daar hadden de bezoekers geen antwoord op. Het Nieuwerkerkse spel kenmerkte zich door veel plaatsfouten en slechte keuzes in het schot. Ook in de rebound werd CKV constant afgetroefd door Groen Geel, dat na zestien minuten al een 16-4 voorsprong had. Na wissels van Simons ging het beter lopen, maar de schade bij rust was nog steeds groot: 18-9. Na de pauze deed Nieuwerkerk het in verdedigend opzicht veel beter en het uitgeraasde Groen Geel kon daardoor redelijk in bedwang worden gehouden: 27-16.