Logo hartvanzuidplas.nl
(foto: M. Prins)
(foto: M. Prins)

ZVH zet belangrijke stap

  •   51 keer gelezen

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – CAS-CRM/ZVH heeft zondag in de strijd om de titel in de topdivisie opnieuw een lastige hobbel genomen. In Overijssel bleef de ploeg van Kristian van der Wel knap overeind tegen Webton Hengelo: 1-3.

ZVH voelde de druk om te winnen omdat de nummers 1 en 2, Reflex en Inter Rijswijk, zaterdag al de volle buit hadden gepakt. Van der Wel had eerder al de duels met Inter Rijswijk (vorige week, met 3-0 gewonnen) en Webton betiteld als 'cruciaal'. "Het waren twee examens waarvoor we met verve zijn geslaagd", zei Van der Wel zondag. "De jongens wisten dat we hier met 0-3 of 1-3 moesten winnen. Dat dan ook doen vind ik knap. Er stond behoorlijk druk op."

De eerste set ging nog naar Webton, maar daarna deelde ZVH de lakens uit. "In de eerste set kon hun buitenaanvaller nog flink scoren met acht uit acht, maar daarna werd het bij hem minder en gingen wij groeien. Onze servicedruk was goed en daardoor functioneerden onze blokkering en verdediging ook goed." In de vijfde set leek ZVH een riante voorsprong te verspelen, maar uiteindelijk wonnen de Zevenhuizenaren de set met 25-27. "Webton kreeg zelfs nog een setpoint, maar die werkten we gelukkig snel weg. Setverlies had een duur punt betekend."

Meer berichten