Logo hartvanzuidplas.nl
Namens Senioren Actief Zuidplas, waar het breicafé onder valt, bood de wethouder een breitaart aan.
Namens Senioren Actief Zuidplas, waar het breicafé onder valt, bood de wethouder een breitaart aan.

Wol voor jarig breicafé

  •   56 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Zeker tien zakken vol wol bracht wethouder Daan de Haas als cadeautje mee naar het breicafé in zorgcentrum De Meander, dat de tiende verjaardag vierde. "En dit is nog maar een klein gedeelte van de voorraad thuis", zei De Haas, die blij is dat de erfenis van zijn vorig jaar overleden moeder op deze manier een goede bestemming heeft gekregen.

Ruim twintig dames kwamen naar het breicafé, waar met cupcakes, toespraakjes en consumptiebonnen voor koffie en een drankje, een feestje werd gevierd. Handwerkers van het eerste uur Ellen van 't Hof en Aat Paul waren gewoontegetrouw van de partij. "Ik brei al mijn hele leven", vertelt Van 't Hof. "Ik heb het van mijn moeder geleerd. Vanaf het derde breicafé in 2009, toen nog in De Batavier, ben ik erbij. Meer voor de ontspanning hoor, dan voor het haken en breien", lacht ze. Buurvrouw Paul rijdt wekelijks met haar mee naar De Meander. "Dat vind ik geweldig. Anders kon ik hier niet komen."
Coördinatoren Barbara de Waal, Jacqueline Druppers en Ria Kemp begeleiden de breimiddagen, waar veel voor goede doelen wordt gemaakt. "We breien truien, mutsen en sjaals voor Albanië en Roemenië", vertelt De Waal. Ook worden gebreide borstprotheses gemaakt, als alternatief voor siliconen protheses.

Meer berichten