Logo hartvanzuidplas.nl

Al ruim zeventig jaar verliefd

  •   43 keer gelezen

Rotterdam/Nieuwerkerk aan den IJssel - Vandaag is het Valentijnsdag, de dag waarop mensen de liefde vieren. Marie Klein-Post en Teun Klein - beiden negentig jaar oud - deden dat al op zondag 10 februari. Ze waren die dag 70 jaar getrouwd. "En we zijn nog steeds verliefd op elkaar."

Door Cees Visser

Waarnemend burgemeester Servaas Stoop bezocht het echtpaar vorige week in zorgcentrum De Vijf Havens in Rotterdam, waar Teun Klein sinds ruim drie jaar woont. Zijn echtgenote woont nog steeds in Nieuwerkerk, maar bezoekt haar echtgenoot met grote regelmaat. Met een stevige knuffel - die hij 'met kennersblik' in ontvangst nam - liet ze hem woensdag weten dat de liefde na al die decennia nog altijd niet is bekoeld.

Marie werd in Rotterdam geboren in een gezin met vier kinderen en Teun kwam in Zevenhuizen ter wereld. Hij had negen broers en zussen. Het echtpaar heeft vier kinderen, twaalf kleinkinderen en twaalf achterkleinkinderen.

Als vrachtwagenchauffeur zag Teun destijds op een boerenerf Marie staan. Hij was meteen verkocht. Wat begon met een gezellig praatje werd al snel een stevige verliefdheid van beide kanten. De vader van Marie betrapte hen toen hij eens zijn dochter ging zoeken, omdat ze wel erg lang wegbleef. Zodoende werd het 'officieel' en, na hun verloving, trouwde het stel op 21-jarige leeftijd in Capelle aan den IJssel. In die tijd was de woningnood groot en dus nam het paar in Nieuwerkerk zijn intrek in een bus van de RET die de vader van Marie voor 25 gulden had gekocht. Hun eerste baby werd in de bus geboren. Later woonde het echtpaar op diverse plaatsen in Nieuwerkerk.
Marie zorgde als huisvrouw voor de kinderen en was ook mantelzorger voor haar grootouders. Teun was na een militaire diensttijd van drie jaar weer terug op de vrachtauto en daarna als machinist op een bulldozer.
Marie had en heeft een breed scala aan hobby's. Ze schildert en graveert glas en knutselt van alles in elkaar. Teun had als grote hobby het in elkaar zetten van klokken.

Meer berichten