Logo hartvanzuidplas.nl
Nynke Bosselaar (links) is blij met de door Karin Stolk gedoneerde boodschappen: "Er is een constante stroom van etenswaren nodig."
Nynke Bosselaar (links) is blij met de door Karin Stolk gedoneerde boodschappen: "Er is een constante stroom van etenswaren nodig." (Foto: Judith Rikken)

'Met een bord eten geef je mensen ook een hap lucht'

  •   205 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Een plastic doos met deksel, achter een stapeltje stenen bij de voordeur. Mensen kunnen er producten in achterlaten, of juist uit meenemen. "Ik zorg dat er in elk geval altijd ingrediënten voor één hele maaltijd in zitten. Met iets lekkers erbij", zegt Nynke Bosselaar van de Boodschappenkast. Ze hoopt dat mensen ook even aanbellen, of zich op een andere manier melden.

Door Judith Rikken

"Mijn deur staat open voor wie het slechter heeft dan ik", zegt de Nieuwerkerkse. Een maand geleden begon ze met de Boodschappenkast, voor mensen die tijdelijk moeite hebben om de dagelijkse maaltijd op tafel te krijgen. Mensen die net boven bijstandsniveau zitten, en niet in aanmerking komen voor een pakket van de Voedselbank bijvoorbeeld. "In Zuidplas zitten zo'n 500 gezinnen in die situatie. Wie zich bij mij meldt, hoeft niets te vertellen over de persoonlijke situatie. We zien je en we helpen je, dat is wat je moet weten."

Eenmaal over de drempel, kunnen mensen die daar behoefte aan hebben, voor een hele week 'boodschappen doen' in de Boodschappenkast, die bij Bosselaar thuis staat. Die is inmiddels aardig gevuld met de inhoud van overgebleven kerstpakketten bijvoorbeeld. Vorige week kwamen daar drie boodschappentassen met blikken en potten groenten bij, geschonken door de Nieuwerkerkse kindercoach Karin Stolk. "Mijn praktijk bestaat vier jaar. Ik wilde graag iets extra's doen voor kinderen 'met een uitdaging', zoals ik die ook in mijn praktijk zie."

Bosselaar richtte drie jaar geleden al de stichting Cupcakes voor Kids op. Ruim veertig kinderen werden vorig jaar op hun verjaardag verrast met een pakket met slinger, kaart, cadeautje en cupcakes of taart om op school uit te delen. Bij de Boodschappenkast gaat het erom mensen ook in het dagelijks leven wat 'lucht' te geven. Coach Stolk: "Als je alleen maar in de overlevingsstand staat, kun je niet goed nadenken, of de energie opbrengen om te solliciteren bijvoorbeeld. De bedoeling is dat mensen mede dankzij de boodschappen weer gaan zien wat ze kunnen doen om verder te komen." Voor meer informatie: 06-12677048 en facebook.com/deboodschappenkast.

Meer berichten