Afbeelding
Foto: John van Meeteren

Nog dieper graven in de stamboom bij Streekarchief Midden-Holland

Algemeen 248 keer gelezen

Regio - In maart start bij het Streekarchief Midden-Holland een cursus Genealogie voor gevorderden. De cursus is voor iedereen die wel eens stamboomonderzoek heeft gedaan en nu graag dieper wil graven.

Wie ervaring heeft met stamboomonderzoek, weet dat het zoeken van de eerste gegevens vrij gemakkelijk en snel gaat. De akten van de Burgerlijke Stand, de bevolkingsregisters en de doop- en trouwboeken zijn vaak goed toegankelijk. Het onderzoek hoeft daar echter niet klaar mee te zijn. Er zijn nog heel veel andere bronnen waarmee de stamboom uitgebreid en verdiept kan worden. Waren de voorouders arm of rijk? Wat deden ze voor de kost? Waar woonden ze en hoe? Waren het personen met aanzien of hadden ze een crimineel verleden?

Onder leiding van drs. Léon van der Hoeven worden de cursisten meegenomen in de wereld van notariële- en rechterlijke archieven, weeskamerarchieven en andere bronnen die meer licht kunnen werpen op het leven van voorouders.

De cursus is geschikt voor mensen die een beginnerscursus hebben gevolgd of die ervaring hebben en hun kennis willen opfrissen. De kosten bedragen 195 euro voor acht lessen. De cursus vindt plaats in de Chocoladefabriek in Gouda op dinsdag van 5 maart tot en met 23 april van 19.30 tot 21.30 uur. Informatie en aanmelden via info@samh.nl.