Logo hartvanzuidplas.nl
De Hitlandselaan - toen nog een particuliere weg - omstreeks 1920 op een ansichtkaart. De bomen staan er al ruim een halve eeuw niet meer.
De Hitlandselaan - toen nog een particuliere weg - omstreeks 1920 op een ansichtkaart. De bomen staan er al ruim een halve eeuw niet meer. (Foto: Uitgeverij Van Leeuwen)

Meedenken over toekomst Hitlandselaan kan ook online

  •   32 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Zo'n dertig omwonenden en geïnteresseerden hebben woensdag 13 februari bij Recreatieschap Hitland meegedacht over hoe de Hitlandselaan er na de reconstructie uit moet zien.

Het schap heeft besloten om met het oog op de veiligheid van bezoekers aan Park Hitland, de Hitlandselaan op korte termijn te reconstrueren. Daarbij worden 230 populieren gekapt. De bedoeling is de laan karakteristiek te houden.
Drie onderwerpen stonden 13 februari centraal: de toekomstige verkeerssituatie, herbeplanting en mogelijke opties of extra's. Aanwezigen konden hun voorkeuren en mening op een invulformulier achterlaten als input voor verdere uitwerking door het dagelijks bestuur van het recreatieschap.
Het formulier kan tot en met 20 februari ook online worden ingevuld op www.parkhitland.nl. Voor eind maart/begin april staat een tweede meedenkavond gepland.

Meer berichten