ZVH was na de winst in Tilburg in een uitbundige stemming. (tekst: Erik van Leeuwen, foto: André Dirks)
ZVH was na de winst in Tilburg in een uitbundige stemming. (tekst: Erik van Leeuwen, foto: André Dirks)

Volleyballers ZVH op weg naar prachtige seizoensclimax

Algemeen 194 keer gelezen

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – Het seizoen lijkt voor de volleyballers van CAS-CRM/ZVH op een prachtige climax uit te draaien. Vijf speelronden voor het einde staan de Zevenhuizenaren, die zaterdag met 1-3 wonnen bij Volley Tilburg, voor het eerst bovenaan in de topdivisie.

Reflex, tot zaterdag de koploper, ging in eigen huis verrassend met 0-3 onderuit tegen Inter Rijswijk, de derde gegadigde voor het kampioenschap en daarmee promotie naar de eredivisie. Door de zege van de Rijswijkers heeft ZVH het lot in eigen hand. Als het de resterende vijf duels wint, is de ploeg van Kristian van der Wel kampioen. "We zaten telkens in de wachtkamer en nu zijn we echt aan de beurt", aldus Van der Wel, die waakt voor te grote euforie. Hij wijst erop dat Reflex nog altijd minder verliespunten heeft. "Maar ze komen op de laatste speeldag nog wel naar Swanla." ZVH heeft nog drie thuis- en twee uitwedstrijden te gaan. Op papier zijn de duels op vreemde bodem makkelijker dan de wedstrijden voor eigen publiek. "We hebben nu twee weken vrij, maar daarna komt VCN. Dat zal er op gebrand zijn ons dwars te zitten. We zijn er nog niet. Dat we in deze positie zitten is op zich al geweldig. Een maand geleden zag het er vrij hopeloos uit, nu wacht ons een spannende ontknoping."
ZVH vereffende zaterdag een oude rekening met Volley Tilburg. De Zevenhuizenaren hadden in Tilburg nog niet eerder gewonnen. "Vloeiend was het zeker niet." Van der Wel is niet blind voor mindere punten. "Ook in deze fase van de competitie is het belangrijk kritisch te blijven. De eerste twee sets hadden we ook zomaar kunnen verliezen." De kracht van ZVH, sterk over de hele selectie, blijkt in dit soort wedstrijden meer dan uitstekend van pas te komen. "We hebben breed geïnvesteerd. We hebben elf spelers van uitstekend niveau. Als iemand niet draait kunnen we een speler inbrengen die het team wel beter maakt. In de eerste set was dat Gianno Bleij, die in de plaats kwam van Max Nieuwstadt. In de tweede set waren Max en Bram Wiltenburg als invallers belangrijk."