Isaiah Latumeten wint een duel van een Linschoten-speler. (tekst: Erik van Leeuwen, foto: Stef Hoogendijk)
Isaiah Latumeten wint een duel van een Linschoten-speler. (tekst: Erik van Leeuwen, foto: Stef Hoogendijk)

Jeugd is kapitaal van vv Moordrecht

Sport 594 keer gelezen

VOETBAL
Moordrecht – Voor Moordrecht kwam er geen derde zege op rij. Linschoten voorkwam zaterdag op sportpark 't Lage dat unicum: 2-3. De ploeg van Dennis de Jong had veel weg van deelnemers aan een debutantenbal.

Moordrecht beëindigde het treffen met maar liefst vijf A-junioren. Twee daarvan, Javi Reemers en Kevin Admiraal, maakten hun debuut voor de blauwwitte hoofdmacht. De massale inzet van de jeugd was noodgedwongen, maar ook op 'luxe' gebaseerd. "We hebben een goede lichting A-junioren en daar kan Moordrecht heel veel plezier aan beleven in de toekomst", zei Dennis de Jong. De oefenmeester was trots op zijn jeugd. Twee spelers, Isaiah Latumeten en Davy Hehakaja, kregen van hem zelfs een basisplaats. Zij vervingen de geschorste Marco Kleijwegt en de aan zijn voet geblesseerde topscorer Clint Broer. "Ik had het liefst niet gesleuteld aan mijn elftal", stelde De Jong. "We hadden twee keer gewonnen, van SPV'81 en Woerden. Dat elftal wil je dan laten staan, maar nu moest ik noodgedwongen schuiven. Niets ten nadele van de nieuwe jongens, maar je zag dat we in het begin van de wedstrijd heel erg zoekende waren." In de derde minuut kreeg Moordrecht al een treffer om de oren, en in de vijftiende minuut was het al 0-2 voor de bezoekers. "Linschoten had nog een goede kans op de tweede periodetitel. We wisten dat ze energiek en vol overtuiging zouden starten. Wij konden daar lang alleen inzet tegenover zetten", concludeerde De Jong. "Wat mij wel tevreden stemde was dat we nog terug in de wedstrijd kwamen." Daar was, moest ook De Jong toegeven, wel een gelukje voor nodig. Een voorzet van Glenn Pelomonia werd door een verdediger van Linschoten achter zijn eigen keeper gewerkt (1-2). "Je zag dat dat de ploeg nieuwe energie gaf."

Op het moment dat de gelijkmaker van Moordrecht in de lucht hing, viel echter de derde Linschoten-goal: 1-3. Wéér knokte de thuisploeg zich terug, wéér was de treffer wat gelukkig. Moustafa Massaoudi zag zijn van richting veranderde schot in het doel verdwijnen (2-3). Met nog een half uur te spelen, geloofde Moordrecht weer in een goed resultaat en zocht de aanval. Na al vroeg in de eerste helft A-junior drie Awood Hagimacao binnen de lijnen te hebben gebracht, volgde in de zestigste minuut het debuut van Javi Reemers en een kwartier later het eerste optreden in Moordrecht 1 van Kevin Admiraal. Die laatste verving de aangeslagen Fahin Zafini, middenvelder Reemers loste de geblesseerde Diego Sohailet af.
Het jeugdige Moordrecht trok ten aanval. Dat leverde gevaarlijke momenten op voor beide doelen. Gescoord werd er niet meer, waardoor Moordrecht zijn eerste nederlaag in drie wedstrijden leed.

"We waren niet goed genoeg", aldus De Jong, die trots op de jeugd maar ook baalde. "Uiteindelijk wil je wél elke wedstrijd winnen."

De progressie in spel en punten mag dan zichtbaar zijn, De Jong is pas tevreden als Moordrecht 'kampioen van het rechterrijtje' van het klassement is. "Dat is de achtste plaats. We staan maar twee punten achter op Moerkapelle, dat nu achtste is. We zijn op de goede weg dit seizoen, maar ik wil wel door. Zoals de club dat ook wil. Bij de volgende stap hoort een bredere selectie en het inpassen van de jeugd."