Afbeelding

Tweede plaats Raymond Kreder bij seizoensopening

Sport 182 keer gelezen

WIELRENNEN
Zevenhuizen – Raymond Kreder is het wielerseizoen sterk begonnen. De 29-jarige sprinter legde bij de openingskoers, de Ster van Zwolle, beslag op de tweede plaats. In de massasprint in het centrum van Zwolle was alleen Coen Vermeltfoort sneller.

De geboren Zevenhuizenaar was een dag later tevreden met zijn prestatie. "De tweede plaats was het maximaal haalbare", was hij realistisch. "Coen en ik zijn altijd redelijk aan elkaar gewaagd, maar gisteren zat hij in de finale in een net wat betere positie. Ik moest van te ver aangaan om hem nog in te halen. Ik kwam van de vijfde positie en uiteindelijk zat ik op de finish in zijn wiel."

De dag na een koers staat bij Kreder altijd in het teken van de 'benen losmaken'. De forse inspanningen hebben hun weerslag op het lichaam. "Ik zeg altijd tegen mijn vriendin: het voelt alsof er een vrachtwagen over mijn benen heeft gereden."

Kreder hield zich de eerste honderd kilometer kalm en kon zich anoniem in het peloton bewegen. "Vanaf de Dijk in Genemuiden werd het allemaal onrustiger. Daar ontstonden door de wind ook waaiers." De attent rijdende Kreder was op een gegeven moment mee in een eerste groep van dertig renners. Het grote peloton slokte de groep echter op en ook andere vluchtpogingen werden verijdeld. Daardoor kwam het in de straten van Zwolle tot een sprint. "Het is altijd een zenuwachtig gedoe in zo'n sprint en controleren kun je het nooit", reageerde Kreder.