Afbeelding
ADVERTORIAL

De mooiste fiets- en scooterroutes in en nabij Zuidplas

Algemeen 808 keer gelezen

In de regio Zuidplas zijn tal van leuke fiets- en scooterroutes te vinden. Een bezoek aan Rotterdam is altijd een optie, maar de natuurgebieden in de omgeving van Zuidplas zijn zeer de moeite waard om te verkennen.

In dit artikel drie routes; twee zijn ook geschikt als scootertocht.

Je kunt ervoor kiezen om Rotterdam te bezoeken, of om de natuurgebieden in de Zuidplas te verkennen. Hieronder staan 3 routes, waarbij er 2 ook geschikt zijn als scootertocht.

Rondje Nieuwerkerk aan den IJssel (36 km, fietsroute)

Deze route laat een groot deel van de Zuidplas zien. De route begint in Nieuwerkerk aan den IJssel, waar je eerst over de Schielandweg fietst om vervolgens langs het natuurgebied Hitland-Noord te fietsen. Je fietst over de Groenendijk langs de IJssel, waarbij je ook langs Hitland-Zuid en Capelle aan den IJssel komt. Voorbij Capelle aan den IJssel buigt de weg naar rechts, waarbij je Rotterdam in rijdt. Via Kralingen en het Kralingse Bos rijd je langs het Lage Bergse Bos en het Hoge Bergse Bos naar de Zevenhuizerplas. Je rijdt om de Zevenhuizerplas heen, langs de Eendragtspolder, waarna je rechts afslaat om weer bij het beginpunt in Nieuwerkerk aan den IJssel uit te komen.

Je volgt voor deze route de knooppunten: 6, 5, 8, 65, 66, 67, 77, 82, 89, 9, 92, 93, 26, 24 en 3.

Laagste punt van Nederland (26 km, fiets- en scooterroute)

Deze route is uniek, omdat je tijdens deze route langs het laagste punt van Nederland komt, op een diepte van ongeveer 6,5 meter onder de zeespiegel. De route begint tussen Zevenhuizen en Nieuwerkerk aan den IJssel in, al hoort dit gebied nog bij Moordrecht. Als eerste rijd je door de polder over de Knibbelweg naar Zevenhuizen.Op de kruising bij Zevenhuizen sla je linksaf de Noordelijke Dwarsweg op.Vervolgens sla je rechtsaf, naar de Leliestraat welke je met de weg mee blijft volgen.Via het Kerkepad rij je naar de Dorpsstraat, waar je rechts afslaat tot de weg over gaat in de Noordeinde.Je blijft nu alsmaar rechtdoor rijden tot je uitkomt in Moerkapelle.In Moerkapelle sla je linksaf tot je bij De Rotte komt, waar je nogmaals linksaf slaat. Je fietst langs de snelweg en gaat er op dezelfde plek overheen, waarna je richting De Rotte fietst en deze richting het zuiden blijft volgen.Je rijdt nu tussen Rottemeren en de Eendragtspolder door naar Oud Verlaat, waarbij je om de Zevenhuizerplas heen fietst. Door Nesselande fiets je rechtdoor, waarbij je de N219 kruist, waarna je uitkomt bij het startpunt.

Als je de route met een scooter gaat afleggen, zorg dan dat je een goede helm hebt. Hiervoor hoef je niet veel geld uit te geven. Een goedkope helm vind je tegenwoordig eenvoudig online.

Rottemeren, Zevenhuizerplas en omgeving (30 km, fiets- en scooterroute)

Deze route lijkt op bovenstaande route, behalve dat je ergens anders start en dat je ten noorden van Moerkapelle een rondje fietst, in plaats van in het zuidwesten. Je begint de tocht naast Bleiswijk op de Merenweg. Je fietst als eerste langs de Rottemeren naar het zuiden, en steekt daar de brug over. Vervolgens sla je rechtsaf om langs De Rotte naar Oud Verlaat te fietsen. Je fietst nu aan de rand van Rotterdam, waarbij je om de Zevenhuizerplas heen fietst naar de Groeneweg. Je fietst parallel langs de N219 en blijft rechtdoor fietsen door Zevenhuizen heen. Je fietst helemaal rechtdoor naar Moerkapelle, waar je rechts afslaat op de Julianastraat. Vervolgens sla je linksaf de Middelweg op, waarna je over het Bentwoudpad naar de Herenweg fietst. Je komt nu weer uit in Moerkapelle, waar je rechtdoor blijft gaan tot je weer voorbij de snelweg bent. Nu sla je rechtsaf de Molenviergang op, waarna je de weg langs het water blijft volgen tot aan het bruggetje waar je eerder ook overheen bent gegaan. Je fietst nu weer terug naar het startpunt in Rottemeren.