Afbeelding

Geen kruisfinales voor CKV Nieuwerkerk

Algemeen 203 keer gelezen

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Het zaalseizoen krijgt voor CKV Nieuwerkerk geen toetje. De ploeg van Leon Simons had nog een minimale kans zich te plaatsen voor de kruisfinales voor promotie naar de Korfbal League, maar in Alphen aan den Rijn boorde Tempo de laatste hoop op een plek bij de eerste twee de grond in: 34-24.

Voor Nieuwerkerk kon het seizoen al niet meer kapot, na de snelle handhaving in de zaal. Plaatsing voor de kruisfinales werd in het Nieuwerkerkse kamp beschouwd als bonus.

Door de nederlaag in Alphen, de zesde van deze competitie, zakte Nieuwerkerk naar de vijfde plaats in de hoofdklasse A af. Komende zaterdag wordt het zaalseizoen afgesloten met een thuiswedstrijd tegen het al gedegradeerde De Meervogels uit Zoetermeer. Nieuwerkerk kan dan het puntentotaal op zestien brengen.

In Alphen kon Nieuwerkerk de thuisploeg, lijstaanvoerder in de hoofdklasse, in de eerste helft goed volgen.

Dat was volgens coach Leon Simons al een winst ten opzichte van eerdere uitwedstrijden tegen Groen Geel en TOP Arnemuiden, waar de bezoekers in de eerste helft op een kansloze wedstrijd werden gezet.