Logo hartvanzuidplas.nl

ZVH schadevrij in 'risicowedstrijd'

  •   30 keer gelezen

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – In de nek-aan-nekrace in de titelstrijd in de promotiedivisie geven Refleks, CAS-CRM/ZVH en Inter Rijswijk elkaar geen duimbreed toe. Zaterdag omzeilde ZVH in Swanla een lastige klip. VCN (Volleybal Capelle Nieuwerkerk) werd met 3-1 verslagen.

Kristian van der Wel maakte na afloop een opgeluchte indruk. De coach zei toch te hebben opgezien tegen de wedstrijd met de streekgenoot. "Omdat ik uit ervaring weet dat het er bij streekderby's net wat anders toegaat. Die jongens kennen elkaar allemaal. Er is een ander soort spanning. En dus gelden er andere wetten."

Die 'risicowedstrijd' was wel terug te zien in de eerste set. Beide ploegen worstelden zichtbaar met de zenuwen. En ook in de tweede set was het vaak rommelig. "Het was niet goed", zei Van der Wel over de eerste twee sets. "De eerste set wonnen we dan wel, maar bij 1-1 moet je opnieuw beginnen. Een aantal spelers bij ons had zijn dag niet. Gelukkig hebben we een brede selectie, waardoor ik kon wisselen. Die brede ploeg betaalde zich vandaag zeker uit."

Met een sterk spelende Chris van Mullen en Benjamin Parkinson haalde ZVH alsnog relatief makkelijk de derde en vierde set binnen waardoor het schadevrij bleef. "We zitten nu in een fase van aftellen. Nog vier te gaan. We leven van week tot week. Dat is de beste methode", aldus Van der Wel, die te spreken was over de massale opkomst van het publiek. "Het leeft, dat merk je. Ondanks dat we zaterdag concurrentie hadden van de finale van 'Wie is de Mol?' op de televisie, zat het bomvol."

Meer berichten