Logo hartvanzuidplas.nl
In Rotterdam Ahoy wordt de 41e editie van European Superpull gereden.
In Rotterdam Ahoy wordt de 41e editie van European Superpull gereden. (Foto: cbimages.eu)
advertorial

Nederlandse en Europese toppers op 41e European Superpull

  •   25 keer gelezen

Rotterdam/Regio  - Naast de Amerikaanse gastrijder Joe Eder met zijn Polar Air-tractoren komt zaterdag 16 maart een groot aantal Europese en Nederlandse toppers naar Ahoy Rotterdam voor de 41e European Superpull. Vier toppers dragen de titel Europees kampioen. Nieuwe machines zijn ook volop te bewonderen.

Het Nederlandse team Bad Habit neemt het in de Two Wheel Drive-klasse onder anderen op tegen de Engelse Edward Smits met zijn Legend and Hero.
Competitiekampioen Simply Green, Peeters en Great Experience heeft als opponenten in elk geval twee Deense toppers: Krone Hulk II en John I Extreme Editions, die meerdere Deense titels op zijn naam heeft staan.
Een interessante strijd wordt gestreden bij de trucks. Van Heugten Transport, Blue Legend en Mitas Black Sensation, van Hollandse bodem, zijn van de partij, maar ook nieuwelingen strijden mee.
In de modifieds wordt vol verwachting uitgekeken naar het optreden van de Amerikaan Joe Eder met zijn Polar Air 75th Edition. Een aantal Europese kanonnen zal hem het vuur na aan de schenen leggen.
In de avondsessie draaft Europees kampioen Mud Patrol op in de Prostocks klasse; het team uit Brabant neemt op tegen  Deense en Belgische formaties, waarna in de klasse Mini Unlimiteds Joe Eder het met zijn Polar Air opneemt tegen een groot aantal Europese toppers.

In de Unlimiteds klasse krijgt Green Fighter, het Duitse team dat vorig jaar zowel de Euro Cup als de Europese titel veroverde, het niet makkelijk want naast de Amerikaanse gast zijn ook de nu met vijf motoren rijdende Aftermath en het Italiaanse kanon Four NoHemi van de partij. Van Nederlandse zijde mag vuurwerk worden verwacht van Komeco Simply Irresistible en Rising Star.
Bij de Superstocks-klasse is de Deen Henrik Svenningsen present. Hij komt elk jaar ijzersterk voor de dag tijdens de indoorwedstrijden. Naast Nederlandse toppers als All or Nothing, Ride-On Interaction, Zeinstra New Born Deere en Green Gangster Deere zijn ook machines present die nog nooit aan European Superpull meededen. Eén is Trackpointer Blue Thunder. Het team uit het Gelderse Tonden boekte het afgelopen seizoen twee overwinningen in de nationale competitie. Ook aan de start staat de nieuwe European Maid, waarmee het team uit het Zuid-Hollandse Vierpolders vorig jaar debuteerde.

Meer berichten