Logo hartvanzuidplas.nl
Ron Luijten (hier op archieffoto) vindt dat met de 0-2 tegen Bergambacht een belangrijke slag geslagen is.
Ron Luijten (hier op archieffoto) vindt dat met de 0-2 tegen Bergambacht een belangrijke slag geslagen is.

Weg naar kampioenschap ligt open voor Nieuwerkerk

  •   50 keer gelezen

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel - Voor het eerst sinds lange tijd is Nieuwerkerk terug in de top van het klassement in de vierde klasse F. De ploeg van trainer Ron Luijten won zaterdag overtuigend de topper tegen Bergambacht met 0-2.

Nieuwerkerk deelde daarmee een gevoelige tik uit aan de concurrent, die nu drie punten achterstand heeft. Met nog acht wedstrijden en het restant van de gestaakte wedstrijd tegen HWD voor de boeg hebben de Dorrestein-bewoners de beste papieren voor het kampioenschap. "We hebben inderdaad een belangrijke slag geslagen", reageerde Luijten, die ook nog een flinke slag om de arm hield. "De weg naar het kampioenschap ligt open, maar het is ook nog een lange weg. Geen wedstrijd wordt nog eenvoudig."

In Bergambacht liet Nieuwerkerk in elk geval zien dat het op dit moment dé terechte nummer één is. Als collectief maakten de bezoekers een ijzersterke indruk. Ook een lange rust, veroorzaakt door het noodweer in de Krimpenerwaard, bracht Nieuwerkerk niet van de wijs. De overwinning, tot stand gekomen door treffers van Stefan van der Vlegel (voor rust) en Wayne van den Burg (erna), was dik verdiend. "De posities zijn goed ingevuld. Waar we aan het begin van het seizoen nog zoekende waren, staat er nu een uitgebalanceerde formatie", aldus Luijten.

Hij denkt niet dat Bergambacht nu, net als CKC eerder dit seizoen, in een vormcrisis terecht komt. "Mentaal is Bergambacht ijzersterk. Het is een ploeg die niet opgeeft."

"We moeten niet denken dat we er nu al zijn. De wedstrijd van zaterdag tegen NOC Kralingen is net zo belangrijk."

Bij een gelijke stand beslist het doelsaldo voor het kampioenschap. "Een beter doelsaldo is dus een bonuspunt in de titelrace", stelt Luijten. "Maar daarin schuilt ook een gevaar. Je kunt op een verkeerde manier aan de wedstrijd beginnen. Het gaat eerst om winnen, daarna komt het doelsaldo om de hoek kijken. Als technische staf gaan we dat de jongens deze week een goed inpeperen."

Meer berichten