Logo hartvanzuidplas.nl

Commissaris zoekt stemdate

  •   29 keer gelezen

Regio - Commissaris van de Koning Jaap Smit gaat daten tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. Op woensdag 20 maart haalt hij drie inwoners van Zuid-Holland die voor het eerst gaan stemmen op om samen naar de stembus te gaan. Via een actie op Twitter, Facebook en Instagram maakt iedereen kans op zo'n stemdate met Smit.

De commissaris start de actie omdat hij het belangrijk vindt dat zoveel mogelijk inwoners van Zuid-Holland hun stem laten horen. "Mensen hebben het niet altijd in de gaten, maar elke dag heb je met de provincie te maken. Als je in de bus stapt, een stuk gaat fietsen, als je wandelt door een natuurgebied. Dat zijn zaken die de provincie regelt. Je kunt daarover meebeslissen door woensdag 20 maart naar de stembus te gaan."

Jaap Smit wil het gesprek aangaan met drie 'nieuwe stemmers' uit Zuid-Holland over thema's die hen raken. Iedereen die in Zuid-Holland woont en voor het eerst gaat stemmen maakt kans om op 20 maart opgehaald te worden door Smit. Belangstellenden kunnen meedoen door vóór maandag 18 maart 15.00 uur een foto van zichzelf met stempas te posten op Twitter, Facebook of Instagram, de eigen gemeente te taggen en #StemSamen te gebruiken.

Meer berichten