Logo hartvanzuidplas.nl

Bob-campagne in de sportkantine

  •   16 keer gelezen

Regio - De campagne 'Bob in de sportkantine' spoort bezoekers van sportkantines de komende negen maanden aan om alcoholvrij te rijden én met elkaar af te spreken wie als Bob zijn sportvrienden veilig naar huis brengt.

Elke sportvereniging kan haar maatschappelijke betrokkenheid tonen door gratis aan de campagne mee te doen met het ophangen van promotiemateriaal, het ontvangen van het campagneteam tijdens een belangrijke wedstrijd, evenement of feestje op de club, of door het barpersoneel een IVA-training (Instructie Verantwoord Alcoholgebruik) te laten volgen.

Onderdeel van de campagne is ook de zogenoemde BOB-lijn: een gele streep op de vloer buiten bij de ingang of binnen in de kantine, die mensen kunnen gebruiken om te 'testen' of ze nog recht kunnen lopen. De lijn zal vergezeld gaan van de tekst: 'Als je hier niet meer recht over kan lopen, heb je te veel gezopen'.
De campagne draagt dit jaar ook de boodschap van fietsveiligheid uit. Sportverenigingen kunnen zich voor het campagnepakket aanmelden op www.rovzh.nl/bobsport.

Meer berichten