Logo hartvanzuidplas.nl
Tinet de Jonge in het nog jonge recreatiegebiedje met speel- en natuurpolder aan de rand van Zevenhuizen.
Tinet de Jonge in het nog jonge recreatiegebiedje met speel- en natuurpolder aan de rand van Zevenhuizen. (Foto: )

'Potentieel Hennipgaarde wordt niet volledig gebruikt'

  •   150 keer gelezen

Zuidplas - Amper een halve dag nadat CDA-fractievoorzitter Tinet de Jonge het college had opgeroepen om de paden rondom de Hennipgaarde van een naam te voorzien, toverde de gemeente drie namen uit de hoed. De Jonge wil ook dat het potentieel van het gebied beter wordt gebruikt.

De hoofdreden van De Jonge om te vragen naar namen is de bereikbaarheid bij calamiteiten. "Hulpdiensten moeten weten waar ze heen moeten als ze een melding krijgen." Wethouder Daan de Haas zag de noodzaak in en beloofde snel actie te ondernemen. Nog geen 24 uur later was de naamgeving rond en heten drie paden nu Polderpad, Hennipgaardepad en Schelpenpad. "Dat was toeval", reageerde de wethouder. "Het zat al in de pijplijn. Mogelijke namen moeten eerst langs een straatnamencommissie voordat het college besluit ze in te voeren."
De Jonge vroeg bij de wethouder ook om aandacht voor het gebruik van de Hennipgaarde. Volgens haar wordt het potentieel van het gebied niet volledig gebruikt. "We hebben gesproken met meerdere mensen. Een aantal wil het zo rustig mogelijk houden. Er zijn ook geluiden dat het gebied nu maar beperkt gebruikt kan worden. Zo zijn er trainers die het gebied voor buitensporten willen gebruiken. Dan moet je wel met je materialen dáár kunnen komen waar het gebied juist zo vorm gekregen heeft dat je er kunt sporten. Nu kan dit niet, omdat het hek maar 22 keer per jaar open mag voor evenementen bij de roeibaan." Volgens De Jonge vindt ook de kinderopvang dat jammer. "Zij zouden hier naartoe kunnen met een busje om zo ook drinken, eten en spelmaterialen mee te nemen. Dan is het wel zo praktisch en veilig dat hun vervoermiddel op de parkeerplaats kan staan." Ook voor inwoners van het Koningskwartier die met de auto komen, kan het parkeerterrein een functie hebben. "Aan de andere kant", zo zei De Jonge, "begrijpen we de zorgen van het Platform Herinrichting Eendragtspolder. De Hennipgaarde moet toegankelijk zijn voor iedereen, maar niet als pretpark." Om die reden riep zij het college op in gesprek te gaan met de betrokken partijen en zo tot een 'maatwerkoplossing' te komen. (Erik van Leeuwen)

Meer berichten