Logo hartvanzuidplas.nl

Er voor elkaar zijn, doen Piet en Corrie al ruim zestig jaar

  •   60 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Aan het werk als timmerman op de grote vaart, maakte Piet van der Giessen voor het eerst kennis met Corrie Dul. Op een foto weliswaar, die een collega - broer van Corrie - hem liet zien. Thuis sloeg de vonk over en het vuurtje bleef branden. Het echtpaar was dinsdag 26 februari zestig jaar getrouwd.

Door Cees Visser

Burgemeester Servaas Stoop kwam hen dinsdag 5 maart met hun diamanten huwelijk feliciteren. Met een etentje was het feest inmiddels met familie en vrienden in een restaurant gevierd.

Corrie (84) groeide op in een gezin met acht kinderen in Nieuwerkerk. Piet (83) kwam in Vlaardingen ter wereld en had vijf broers en zussen. Later verhuisde dit gezin naar Rotterdam, waar Piet ook naar school ging. Na hun eerste kennismaking in levenden lijve kwam van het een het ander en Corrie herinnert zich het voetjevrijen als voortzetting van die eerste ontmoeting nog goed. Na hun verlovingstijd trouwde het paar in Nieuwerkerk en ging inwonen bij de ouders van Corrie. Nadat zij vóór haar huwelijk diverse werkhuizen had gehad en met groot plezier als koffiejuffrouw had gewerkt, ging Corrie zich geheel aan haar gezin met twee zonen en een dochter wijden. Piet verliet na verloop van tijd de grote vaart en vond werk als timmerman in Nieuwerkerk. Ook werd hij vrijwilliger bij de brandweer in de functie van ondercommandant.
Inmiddels had het gezin een eigen woning in Nieuwerkerk gevonden, die later weer werd verruild voor een woning bij het huis van de ouders van Corrie. Dat kwam goed uit, toen haar ouders haar hulp als mantelzorger goed konden gebruiken. Kampeervakanties met de kinderen in Ouddorp waren altijd een feest, eerst in een tent en daarna in een caravan. Toen de kinderen groot waren, gingen Corrie en Piet op vakantie in Luxemburg. Ruim een jaar wonen Corrie en Piet nu in een appartement. Ze hebben drie kleinkinderen en een zeer hechte band met de familie. Gevraagd naar het geheim van een huwelijk van 60 jaar is het antwoord van beiden kort en krachtig: "Er voor elkaar zijn."

Meer berichten