John van Zweden vertelde over zijn Swansea-avontuur op de avond voor de businessclub. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
John van Zweden vertelde over zijn Swansea-avontuur op de avond voor de businessclub. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

'Nieuwe kantine tweelaags'

Algemeen 369 keer gelezen

VOETBAL
Moordrecht – Het nieuwe onderkomen van voetbalvereniging Moordrecht op de nieuwe locatie nabij 't Ambacht krijgt twee lagen. Dat is de wens van de club. Dat zei voorzitter Louis van Loon vrijdag voorafgaand aan de speciale avond voor businessclubleden.

Moordrecht verhuist over ruim twee jaar naar de nieuwe locatie. Het is de bedoeling dat het de beschikking krijgt over drie velden. Het bestuur heeft de afgelopen periode diverse clubs bezocht. "We hebben daardoor een aardig idee kunnen krijgen", aldus Van Loon. "Dat moet terugkomen in een programma van eisen."
In de onderste laag van het clubhuis zouden kleedkamers, commissiekamers en materiaalruimte moeten komen. De tweede laag is gereserveerd voor de bestuurskamer en de kantine. "Het hoeft voor ons niet groter dan de kantine die we nu hebben", zei Van Loon. "We vinden het belangrijk dat de gezelligheid gewaarborgd blijft." De club is bezig een bouwcommissie samen te stellen.
Moordrecht had vrijdag voor de businessclub John van Zweden uitgenodigd. De Hagenaar was jarenlang één van de eigenaren van Swansea City. Op dat moment stond de club op degraderen uit het laagste profniveau in Engeland. Van Zweden kocht de club voor vijftigduizend euro. "Een jongensboek", aldus Van Zweden, die 'zijn' Swansea zag opklimmen naar het hoogste niveau, de Premier League. "Mijn vrouw wist niet dat ik de club gekocht had. Ik werd op een vrijdagavond, toen we samen op de bank zaten, gebeld door een goede vriend. Eén van de geldschieters was afgehaakt, waardoor de overname van vijf eigenaren in gevaar kwam. Ik had niet even vijftigduizend euro liggen en heb snel een extra hypotheekje geregeld. Dat kon toen nog."
"Ik ging dat weekend sowieso naar Swansea. Ik heb een smoes verzonnen waardoor ik een dag later terug zou zijn in Nederland. Ik dacht: ik vertel het mijn vrouw later wel. Wat bleek: op zondag, toen ik nog in Swansea zat, kreeg mijn vrouw onverwacht bezoek. Allemaal televisiecamera's op de stoep. Ze wilden weten wie die vreemde Nederlandse snoeshaan, die Swansea had gekocht, was. En mijn vrouw sprak geen woord Engels."