Glenn Pelamonia, Perry van den Heuvel en Daniël Latuheru zorgen voor een omsingeling. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
Glenn Pelamonia, Perry van den Heuvel en Daniël Latuheru zorgen voor een omsingeling. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

Moordrecht ploetert op knollenveld

Sport 573 keer gelezen

VOETBAL
Moordrecht - Voor Moordrecht wordt het hoog tijd om te verhuizen, al is het alleen maar vanwege de staat van het hoofdveld. Op het knollenveld ploeterde de blauwwitte formatie er zaterdag op los tegen Sportief (0-3).

De linksback van Sportief dacht zaterdagmorgen toen hij het zonnetje zag schijnen dat het moment was gekomen om zijn beste voetbalschoenen uit de kast te trekken. Met zijn gouden schoentjes viel hij ietwat uit de toon op het hoofdveld van sportpark 't Lage, dat in een steeds erbarmelijkere staat komt te verkeren. Het veld is bezaaid met hobbels en kuilen. "Op een goed veld hebben we al moeite, laat staan op dit veld", zei trainer Dennis de Jong. "Het wordt wel gerold, maar we hebben het idee dat dat met een hark gebeurd. Vlak is het nergens."
De club heeft er al over nagedacht om uit te wijken naar het kunstgrasveld. "Maar dat is ook allesbehalve in uitstekende conditie", aldus De Jong. "Ik kan me voorstellen dat de gemeente een grote investering met het oog op de verhuizing niet wenselijk vindt."
De Jong benadrukte de staat van de grasmat niet te willen aanvoeren als excuus voor de vertoning zaterdag tegen Sportief. "Matigjes", noemde hij de voorstelling van zijn elf. "Je ziet bij ons een duidelijk patroon in prestaties. Een paar wedstrijden goed, dan weer een paar wedstrijden een heel stuk minder."
Na de 0-3 tegen Sportief kwam De Jong, bij het bestuderen van de uitslagen en de stand in de vierde klasse, tot de conclusie dat Moordrecht het relatief slecht doet tegen ploegen uit het rechterrijtje. "Terwijl we topploegen als WDS en Woerden gewoon verslaan." Hij heeft er ook een voetbaltechnische verklaring voor. "Als we ons kunnen instellen op een tegenstander die de bal heeft, kunnen we het goed organiseren. Is het andersom dan hebben we een probleem bij balverlies."

"In die wedstrijden is ons rendement veel te laag. Met Appie Kaissy, Clint Broer en Mustafa Massaoudi hebben we een kwalitatief goede voorhoede, maar die moet wel gevoerd worden."