Logo hartvanzuidplas.nl
In een van de voormalige steenovens wordt gewerkt aan een miniatuurmodel waarin onder andere pizza's kunnen worden gebakken.
In een van de voormalige steenovens wordt gewerkt aan een miniatuurmodel waarin onder andere pizza's kunnen worden gebakken.

Steentje bijdragen aan ovens Klein Hitland

  •   51 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Stichting Steenovens Klein Hitland zoekt vrijwilligers die willen helpen bij verschillende activiteiten en de steenovens op die manier naar een hoger plan willen trekken. De stichting steunt het idee om van de steenovens een openlucht ecomuseum te maken.

De ovens aan de Groenendijk in Hitland Noord bij Nieuwerkerk aan den IJssel zijn de enige nog overgebleven openveldsteenovens langs de Hollandsche IJssel.

Pizzaoven
Vanaf volgend jaar zouden de ovens in de zomermaanden in gebruik kunnen komen als museum. Aan het toekomstig bezoekerscentrum wordt nu al gewerkt in de linker turfschuur. Voor de herinrichting daarvan kan de stichting vrijwilligers goed gebruiken, net als voor de bouw van een miniatuurmodel van de steenoven, dat dienst gaat doen als pizza/bakoven. Daarvoor moeten ijsselsteentjes worden afgebikt en geschikt worden gemaakt voor hergebruik.

Fotoshoots
Ook kan de Stichting Steenovens Klein Hitland handjes gebruiken voor onderhoudswerkzaamheden in de turfschuur en in en rond de open ovens, en hulp bij de organisatie van activiteiten als exposities, foto-shoots, Open Monumentendag, kunstmanifestatie Pinkst'Art, muziekoptredens en workshops.

In de ovens wordt elke eerste zaterdagochtend van de maand en in april ook elke woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur gewerkt.
Voor meer informatie:
st.steenovens.klein.hitland@gmail.com of Facebook Stichting Steenovens Klein Hitland.

Meer berichten