Logo hartvanzuidplas.nl
In de publiekshal met cappuccinobar, onder een van de drie bomen, vond maandag de sleuteloverdracht plaats.
In de publiekshal met cappuccinobar, onder een van de drie bomen, vond maandag de sleuteloverdracht plaats.

Wethouder krijgt sleutel van 'nieuw icoon'

  •   84 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Ruim binnen een jaar nadat de eerste paal de grond in ging, heeft wethouder Daan de Haas maandag van de bouwer de sleutel van het nieuwe gemeentehuis van Zuidplas aan het Nieuwerkerkse Raadhuisplein gekregen. De komende twee maanden wordt het pand ingericht.
Voordat hij tekende voor ontvangst van de moedersleutel, riep De Haas de aanloop naar de nieuwbouw nog even in herinnering. Aanvankelijk was het voorstel om het gemeentehuis dat er sinds 1988 stond, te renoveren. Na de nodige berekeningen bleek echter dat voor hetzelfde bedrag duurzame nieuwbouw kon worden gepleegd. Na flinke discussies in de raad werd daar uiteindelijk toe besloten.
De Haas noemde het pand maandag 'een nieuw icoon' voor Zuidplas, dat bovendien volgens strenge duurzaamheidseisen is gebouwd. Bij de sloop is veel verkocht en hergebruikt en er is bijgehouden hoeveel stroom, water en vrachtbewegingen de sloop en bouw hebben gekost. "Die kosten gaan we met dit pand terugverdienen." (Judith Rikken)

Meer berichten