Logo hartvanzuidplas.nl
De gemeentewerf van Zevenhuizen doet ook regelmatig dienst als (drive-in) stembureau.
De gemeentewerf van Zevenhuizen doet ook regelmatig dienst als (drive-in) stembureau.

Gemeente onderzoekt toekomst afvalbrengstations

  •   180 keer gelezen

Zuidplas - De gemeente doet onderzoek naar de toekomst van de twee afvalbrengstations en gemeentewerven in Nieuwerkerk en Zevenhuizen.

"Het is slim dat naar de toekomst wordt gekeken", zegt D66-raadslid Frans Klovert. "We móeten ook wat, zeker als de woningbouwplannen rond het middengebied in de Zuidplaspolder doorgaan. Vierduizend woningen erbij heeft gevolgen, ook op dit gebied. Het lijkt me onwenselijk dat we in file ons grote afval weg moeten gaan brengen."

D66 en ook het CDA vinden dat de openingstijden van de twee afvalbrengstations moeten worden verruimd. "We hebben daar al een paar keer aandacht voor gevraagd", zegt Tinet de Jonge (CDA). "Juist zaterdagen zijn uitgelezen dagen om open te zijn." Klovert: "Wat ons betreft mag-ie ook op zondag open."

Martin Damen (PvdA/GroenLinks) kan zich voorstellen dat vanwege efficiëncy wordt gekozen voor één groot afvalbrengstation. "Maar de serviceverlening mag niet in het geding zijn en de kosten moeten beheersbaar blijven." De Jonge vindt dat er goed moet worden bekeken of inwoners met één afvalbrengstation voldoende mogelijkheden wordt geboden om milieubewust te zijn.

"De toekomst is recyclen", zegt Aart Slobbe (ChristenUnie/SGP). "Het aspect van de verwérking van het afval - die steeds complexer wordt - zal ook in de studie moeten worden meegenomen."

Meer berichten