Logo hartvanzuidplas.nl
De tijdelijke school in het Koningskwartier, waar nog steeds volop wordt gebouwd, telt straks acht lokalen en biedt ruimte aan kinderopvang. (arhieffoto)
De tijdelijke school in het Koningskwartier, waar nog steeds volop wordt gebouwd, telt straks acht lokalen en biedt ruimte aan kinderopvang. (arhieffoto)

Tijdelijke school Koningskwartier blijft jarenlang staan

  •   490 keer gelezen

Zevenhuizen - De tijdelijke school in het Koningskwartier blijft zeker tot 2025 staan. In dat jaar bereikt Zevenhuizen volgens de prognoses de piek qua leerlingenaantallen.

De tijdelijke school in de nieuwste wijk van Zevenhuizen krijgt volgens wethouder Jan Verbeek acht lokalen en gaat daarnaast ruimte bieden aan kinderopvang. Deze zomer moet het semi-permanente gebouw worden geplaatst. "Het voldoet aan alle eisen", aldus Verbeek. "We zijn momenteel druk bezig met de aanbesteding." Voor de nieuwe school is nog geen naam.
Het college verwacht op korte termijn ook een keuze te maken voor de locatie van de nieuwe permanente school. Daarvoor zijn meerdere locaties in beeld. Die school moet er in 2021 staan.
Door de groei van het aantal kinderen in de basisschoolleeftijd in Zevenhuizen zal die nieuwe school bij de start al te klein zijn. Verbeek: "De prognoses laten een groei zien waarbij we in 2025 een piek bereiken. Daarna zal de groei weer afnemen. We gaan geen school neerzetten waarvan we weten dat er over tien jaar tien lokalen leeg staan." Om die reden blijft ook het tijdelijke gebouw staan tot ná de piek.
De Groeiling (rooms-katholiek) en de Vier Windstreken (protestants-christelijk) vormen samen de nieuwe interconfessionele school, een deel van de lokalen is bestemd voor openbare basisschool 't Reigerbos.

Meer berichten