Knuffeltijd bij De IJssel na de late gelijkmaker van Vincent Martens.

Gelijkspel tegen Derby voelt als zege voor heren De IJssel

Sport 204 keer gelezen

HOCKEY
Nieuwerkerk aan den IJssel - De hockeyers van De IJssel houden de regie van het kampioenschap in de tweede klasse. Tegen concurrent Derby werd door twee late treffers een nederlaag voorkomen: 3-3. "Dit gelijkspel voelt als een zege", zei trainer/coach Willem Kauffmann.

Door Erik van Leeuwen

Ze sprongen elkaar nog nét niet op de nek, maar veel scheelde het niet. Na het laatste fluitsignaal gingen de armen van de IJsselspelers de lucht in. Het 3-3 gelijkspel tegen Derby uit Zwijndrecht werd gevierd alsof het een overwinning opleverde. "Als je kort voor tijd met 3-1 achter staat, mag je blij zijn, heel blij", reageerde Kauffmann. "Zeker als je door het gelijkspel weet dat je Derby op drie punten houdt en dat je Ommoord één punt voor blijft. We houden onze kansen in eigen hand."
De spanning in de top is te snijden. De IJssel leidt met 39 punten, voor Ommoord (38), Goirle (37) en Derby (36). Er volgen nog vijf speelronden. Volgens Kauffmann worden dat geen gemakkelijke wedstrijden. "De laatste wedstrijd spelen we tegen Goirle, maar eerlijk gezegd hoop ik dat het kampioenschap dan al in ons voordeel is beslist."
De IJssel kroop zondag tegen Derby in elk geval door het oog van de naald. Nadat de thuisploeg in het eerste kwartier had verzuimd afstand te nemen, ontrolde zich een doemscenario. Danny Raven maakte voor rust nog wel gelijk, maar daarna liepen de bezoekers uit naar 1-3.
"We misten het vloeiende in ons spel, wat we tegen Pijnacker en één helft tegen HDS wel hadden. Het was beter dan vorige week, maar nog altijd niet super", oordeelde Kauffmann. Hij kwalificeerde de opbouw van zijn ploeg als ietwat traag en onzorgvuldig. Kauffmanns ingreep in het laatste kwartier om laatste man Vincent de Klerk een linie te laten opschuiven, bleek de sleutel tot een succesvol slotoffensief. Uit een mooie aanval tekende Niels Holterman voor de 2-3, een paar minuten voor tijd werd Vincent Martens 'doodgeknuffeld' door zijn ploeggenoten nadat hij de laatste strafcorner raak schoot: 3-3.