Dennis de Jong: “De pass was te hoog of te diep.”

Geen nieuwe stunt van Moordrecht tegen WDS

Sport 272 keer gelezen

VOETBAL
Moordrecht - Ruim een maand na de 3-1 overwinning op WDS op sportpark 't Lage trok Moordrecht in de return in Driebruggen aan het kortste eind. In een weinig opwindend duel, door trainer Dennis de Jong 'vlak' genoemd, was de thuisploeg met 2-0 de sterkste.

Moordrecht trok zonder vier vaste krachten naar nummer drie WDS. Van dat viertal had Fahin Zarifi de beste reden om niet aanwezig te zijn. Hij werd op zijn eigen bruiloft verwacht. De Jong: "Ik heb daar maar niet moeilijk over gedaan." Het betekende wel dat de trainer een beroep moest doen op vier jeugdspelers. Daarvan startte Davy Hehakaja in de basis. Vijf minu-

ten voor rust kreeg hij echter kramp. "Dat was niet zo gek, want hij had daarvoor, net als de andere jongens uit de jeugd, negentig minuten met de A1 moeten buffelen." Voor beide doelen gebeurde er weinig. Veel aanvallen stierven volgens De Jong in schoonheid. "De pass was te laag, te hoog of te diep." WDS kwam uit een strafschop op voorsprong nadat Davy van den Berg bij een reddende actie wat te enthousiast ingreep (1-0). Na de pauze verdubbelde de thuisploeg de voorsprong. De Jong: "Ons eerste doel is om de 24 punten te halen. Dat zou een verdriedubbeling zijn ten opzichte van vorig seizoen." Moordrecht staat nu op 21 punten.