Jordy van der Eijk: “Het was een kwestie van doorzetten.”
Jordy van der Eijk: “Het was een kwestie van doorzetten.”

Karter Jordy van der Eijk bekroont inhaalrace

Sport 200 keer gelezen

KARTEN
Zevenhuizen - Jordy van der Eijk behaalde in Berghem een klinkende overwinning tijdens de tweede ronde van het Nederlands kampioenschap Rotax Max. De wijze waarop hij dat deed, deed het zoet van de overwinning alleen maar beter smaken, want de 17-jarige karter uit Zevenhuizen startte de finale vanaf de laatste plaats.

"Ik was vorig seizoen al een paar keer op een goede plek geëindigd, maar ik had steeds een klikbumper waardoor ik strafseconden kreeg en ik uiteindelijk toch niet op het podium stond", zei Van der Eijk na afloop op Circuit Park Berghem. "Daarom is het zo lekker dat het nu wel is gelukt en dat ik ook meteen heb gewonnen."

De getalenteerde rijder van RB Motorsport lag in de prefinale aan de leiding, maar werd in de strijd om de koppositie van de baan geduwd. Hij viel zodoende na twee ronden uit en dat betekende dat hij de finale vanaf de laatste plaats moest beginnen. "Het was een kwestie van doorzetten. Ik had er vertrouwen in dat ik het podium nog kon halen. En natuurlijk heb ik ook een beetje geluk gehad, maar we hadden de kart gewoon heel goed voor elkaar."