Logo hartvanzuidplas.nl
Het actieve echtpaar De Graaf kreeg bezoek van burgemeester Servaas Stoop.
Het actieve echtpaar De Graaf kreeg bezoek van burgemeester Servaas Stoop.

Bijna liefde op 't eerste gezicht

  •   62 keer gelezen

Zevenhuizen - Op een gymnastiekuitvoering in Pijnacker met een 'optreden' van Boudewijn leerden Corrie Fillekes en Boudewijn de Graaf elkaar kennen. De kennismaking, die door Corrie wordt omschreven als 'bijna liefde op het eerste gezicht', werd gevolgd door een tocht op de fiets naar het vuurwerk in Scheveningen. Op zondag 7 april waren Boudewijn (89) en Corrie (88) 65 jaar getrouwd.

Door Cees Visser

Burgemeester Servaas Stoop kwam hen woensdag 10 april met dit heuglijke feit feliciteren. Met hun vier kinderen, elf kleinkinderen, vijf achterkleinkinderen en aangetrouwde familie was deze mijlpaal toen al op ludieke wijze gevierd. De kinderen hadden een puzzelrit georganiseerd die op diverse plaatsen herinneringen opriep aan hun eigen leven en dat van hun gezin. Tijdens de rit werden hierover diverse vragen gesteld.
Boudewijn werd in Pijnacker geboren in een gezin van vijf kinderen. Corrie kwam in Berkel en Rodenrijs ter wereld en had drie zusjes. Het paar trouwde in Berkel, ook kerkelijk, waarna werd gestart met een kleine winkel en een melkwijk in Scheveningen. Daar werden ook hun beide dochters geboren. Het gezin bleef niet in Scheveningen, want het leven als tuinder, zoals dat van zijn vader, trok Boudewijn toch meer. Daarom verhuisde het gezin in 1960 naar Moerkapelle, waar met de bouw van nieuwe kassen een bedrijf in tomaten, sla en komkommers werd opgezet. In Moerkapelle werden hun twee zonen geboren, waarmee het gezin compleet was.
Het leven van het echtpaar heeft altijd in het teken van actie gestaan. Veel diploma's werden door beiden behaald en Corrie was jarenlang werkzaam als verkoopster en later actief in het verenigingsleven, onder andere als presidente van de Nederlands Christelijke Vrouwenbond. Boudewijn was vroeger voetballer, is nu nog actief op de fiets en tuiniert graag. Met zijn e-bike heeft hij inmiddels 16.000 kilometer afgelegd. Beiden gaan nog graag dagjes uit en vervelen zich nog geen moment. Ook met de auto maken ze nog regelmatig tochtjes. Op de vraag hoe je een huwelijk 65 jaar in stand houdt, antwoordt Corrie met instemming van haar man: "Wij zijn heel dankbaar en voelen ons gezegend met alle kinderen, klein- en achterkleinkinderen."

Meer berichten