Alles wat kapot is, is welkom in het Repair Café. Op de foto de Waddinxveense vestiging. (foto: David Zandbergen)
Alles wat kapot is, is welkom in het Repair Café. Op de foto de Waddinxveense vestiging. (foto: David Zandbergen) Foto: David Zandbergen

Weer aan de praat in het Repair Café

Algemeen 446 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Een broodrooster die het niet meer doet, een stofzuiger waar de stekker vanaf is, een kapotte platenspeler die na jaren weer van de zolder komt: weggooien is er niet bij in het Repaircafé aan de Kerklaan 98, dat vanaf 30 april van start gaat. Meer locaties in Zuidplas volgen op korte termijn.

Het 'café' in inloophuis Koffie Enzo is een initiatief van vereniging Senioren Actief Zuidplas. Ervaren vrijwilligers helpen er elke week op dinsdag van 13.00 tot 16.00 uur iedereen die zelf een kapot apparaat wil leren repareren. Het Repair Café werkt volgens een sinds 2009 beproefd concept: bezoekers zijn welkom met allerhande kleine (elektrische) apparaten, speelgoed, computers, schemerlampen etcetera. Het is niet mogelijk om reparaties uit te voeren aan grote apparaten of fietsen.

Door repareren te promoten, wil het SAZ Repair Café de afvalberg verkleinen en inwoners met elkaar in contact brengen.

Stichting Gered Gereedschap uit Waddinxveen heeft het Repair Café handgereedschap en wat eenvoudige elektrisch gereedschap aangeboden. Van het landelijk Repair Café kwam er een setje speciaal gereedschap voor telefoons en kleine apparaten. Naar sponsoring van gereedschap en meer materiaal wordt nog gezocht en bezoekers kunnen bijdragen met een fooi in de fooienpot.