Bas van den Berg stond bijna drie uur op de baan. (foto: Paul Verschoor)
Bas van den Berg stond bijna drie uur op de baan. (foto: Paul Verschoor)

Broodnodige zege voor TC Nieuwerkerk

Sport 239 keer gelezen

TENNIS
Nieuwerkerk aan den IJssel – De heren van TC Nieuwerkerk behaalden in de eredivisie hun eerste overwinning. De landskampioen versloeg maandag het Haagse Leimonias met 4-2.

Guy den Heijer, weer fit na een duimblessure, gaf gelijk zijn visitekaartje af tegen Michiel van der Goes door met vier aces te beginnen. Hij won de partij in twee sets (6-1 6-1). Na een verloren eerste set won Bart van den Berg, die tegen Bas van der Valk speelde, de tweede. In de derde set moest Van den Berg naar eigen zeggen zeer diep gaan. Na een bijna drie uur durende strijd kon hij de overwinning vieren (4-6 6-2 6-3).
Jeroen Camfferman had het zwaar tegen de van TOP afkomstige Lennart van der Linden. Hij stond vanaf het begin onder druk tegen de voormalig nummer 439 van de wereld en het lukte hem niet in de partij komen (2-6 2-6). Invaller Alban Meuffels bewees zijn waarde tegen Yannick Ebbinghaus. In de eerste set had hij een setpoint, deze benutte hij niet. Hij herpakte zich in de tweede en derde set en na de langste partij van de dag verzilverde hij het derde punt. Meuffels en Camfferman stelden in hun dubbel na een lang gelijk opgaande strijd tegen Van der Valk/Van der Goes de overwinning zeker na een tiebreak in de tweede set (6-4 7-6). Den Heijer en Van den Berg stonden zowel de eerste als de tweede set lang voor, maar het lukte hen niet deze voorsprong vast te houden (6-7 4-6) waarmee de eindstand op 4-2 kwam.