Logo hartvanzuidplas.nl
Het Rotterdamse echtpaar kwam 38 jaar geleden naar Nieuwerkerk aan den IJssel. (foto en tekst: Cees Visser)
Het Rotterdamse echtpaar kwam 38 jaar geleden naar Nieuwerkerk aan den IJssel. (foto en tekst: Cees Visser)

Met verliefde blikken en gebakjes veroverde Jos zijn Elly

  •   160 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Op het wekelijkse happy hour van de zaak maakte magazijnbediende Jos van der Wijngaart caissière Elly Koorevaar het hof. Meer dan zestig jaar later vierden de twee - die een dochter hebben, een kleindochter en een achterkleinzoon - op maandag 29 april hun diamanten huwelijksfeest. Burgemeester Servaas Stoop kwam het diamanten echtpaar namens de gemeente Zuidplas feliciteren.

Jos (84) werd in Rotterdam geboren in een gezin van tien kinderen. Elly (82) kwam ook in Rotterdam ter wereld en heeft nog een zus. Elly werkte al vroeg zelfstandig in de groentezaak van haar ouders en later als caissière bij de firma waar Jos magazijnbediende was. Jos had al direct meer dan normale belangstelling voor Elly, waarvan zij zich in eerste instantie niet bewust was. Dat drong pas later tot haar door, toen Jos haar met gebakjes verwende op het wekelijkse happy hour van de zaak. Elly moest op haar plek blijven en Jos bracht haar dan een gebakje. Er was één probleem: Elly had al een vriend. Het gebakje en de verliefde blikken van Jos deden echter hun werk.
Na verloofd te zijn geweest, trouwde het stel in het Rotterdamse raadhuis, waarna het huwelijk kerkelijk werd bevestigd. Het paar ging aanvankelijk bij oma inwonen en verhuisde later, toen een voormalige waterstokerij werd overgenomen, naar een woning bij de zaak. In 1978 startten de twee een levensmiddelenzaak in het Rotterdamse Groothandelsgebouw. De clientèle bestond uit vrijwel alle in het Groothandelsgebouw gevestigde zaken en uit ijszaken waaraan melk en slagroom werd geleverd. In 1981 verhuisde het paar naar hun huidige woning in Nieuwerkerk aan den IJssel. De zaak hielden ze tot het jaar 2000.
Samen met hun dochter en als lid van een caravanclub brachten Elly en Jos vakanties door in onder andere Frankrijk, Spanje en Tunesië. Tegenwoordig zoeken ze per vliegtuig de zon in Spanje op.
Het paar geniet met volle teugen van de 3-jarige achterkleinzoon. Gevraagd naar het geheim van 60 jaar huwelijksgeluk antwoordt Jos: "Elly is druk en ik ben rustig en dat is een ideale combinatie."

Meer berichten