Logo hartvanzuidplas.nl
SAZ-klusser Nico de Weerd uit Nieuwerkerk doet zijn best om een espressomachine weer aan de praat te krijgen. (foto en tekst: Judith Rikken)
SAZ-klusser Nico de Weerd uit Nieuwerkerk doet zijn best om een espressomachine weer aan de praat te krijgen. (foto en tekst: Judith Rikken) (Foto: )

Ook met twee linkerhanden worden zaken in het Repair Café gefixt

  •   39 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - "Vooralsnog zie ik niks bewegen", was de teleurstellende mededeling van klusser Nico de Weerd aan de eigenaar van de espressomachine die dinsdagmiddag ter reparatie op tafel stond tijdens het allereerste Repair Café van de SAZ (Senioren Actief Zuidplas).

Successen werden ook geboekt. "Gemaakt!", riep vrijwilliger Rob Rosbergen, nadat hij een mankement aan een bewegingstrainer had weten te repareren. "Met twee linkerhanden hè", voegde hij er triomfantelijk aan toe. "Ik ben hier eigenlijk voor de administratie, maar blijk toch handiger te zijn dan ik dacht."
Aan een van de tafels is ook Moordrechtenaar Johan Maarhuis aangeschoven. "Ik vind dit een mooi initiatief en kom eens kijken hoe het gaat." Bij wijkservicecentrum De Kroon in Moordrecht heeft hij een balletje opgegooid om ook daar een Repair Café te beginnen. En dat gaat gebeuren. "Waarschijnlijk vanaf half september", bevestigt coördinator Peter Rommens. "Eens in de twee weken."
In Nieuwerkerk kan iedereen elke dinsdagmiddag vanaf 13.00 uur met een defect klein (elektrisch) apparaat terecht bij inloophuis Koffie Enzo aan de Kerklaan 98 om te proberen het samen met de vrijwilligers te maken.

Meer berichten