Logo hartvanzuidplas.nl
Mylène Legerstee begint aan haar zwaarste examen.(foto: Judith Rikken)
Mylène Legerstee begint aan haar zwaarste examen.(foto: Judith Rikken)

Eindexamens in volle gang

  •   75 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Zeventig leerlingen zijn op het Comenius College bezig met hun eindexamens. Maandagmiddag stond het vak economie op het programma.
Mylène Legerstee antwoordt met een hartgrondige 'ja' op de vraag of ze tegen het examen opziet. Maar als het erop zit, zo weet de mavo-leerling, heeft ze het wat haar betreft zwaarste onderdeel gehad en is ze op de helft van haar examens. Op 12 juni zal ze weten hoe ze het er vanaf heeft gebracht.

"Juist als het tegenzit, kan een mens boven zichzelf uitstijgen", zo klonk maandag voor aanvang van het examen economie op het Comenius College de peptalk van de surveillerende docent. Ze haalde een citaat van Henry Ford aan: 'Als alles tegen lijkt te zitten, bedenk dan dat een vliegtuig opstijgt bij tegenwind, niet met de wind mee.'
De zenuwen waren er niet in een klap mee bedwongen: diepe zuchten klonken door het lokaal, één examenkandidaat vroeg of hij nog van tafeltje mocht wisselen, een ander bezocht nog even het toilet. "Je kunt het, hè", zo stak directeur Bas Visser Mylène Legerstee een hart onder de riem. Haar wacht na de beproeving een reis naar Tokio, waarna ze begint aan de mbo-opleiding sociaal maatschappelijk dienstverlener. En toen wees de klok - die vier uur achterliep - half tien. De opgavenboekjes gingen open, het opstijgen kon beginnen.

Meer berichten